Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 08:07 Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στη Λαμία

Μπακογιάννης: Η Περιφέρεια μας λειτουργεί με γνώμονα τις επόμενες γενιές - Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με το Πολεμικό Μουσείο - Μέχρι το Γενάρη θα είναι έτοιμο το νέο Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στη Λαμία.

Την ιστορία και τους αγώνες της Ρούμελης με επίκεντρο τη Λαμία, σχεδιάζει να συμπεριλάβει και να παρουσιάσει στις νεότερες γενιές η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αντιπεριφέρεια Φθιώτιδας, με την ίδρυση και λειτουργία Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στην έδρα της.

Η τεχνογνωσία μεταφέρεται από το Πολεμικό Μουσείο, εκπρόσωποι του οποίου βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (22/8) στη Λαμία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ώστε το Μουσείο να είναι έτοιμο τέλος του χρόνου, αρχές του επόμενου.

Συγκεκριμένα στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, βρέθηκε για αυτό το σκοπό ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, Αντιναύαρχος ε.α. Αθανάσιος Παναγόπουλος.

Το μνημόνιο είναι μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (πρώην ΟΠΑ Φθιώτιδας), τον οποίο εκπροσωπεί ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θύμιος Καραΐσκος και του Πολεμικού Μουσείου.

Η ίδρυση του Μουσείου θα είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Επίσης ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας για τη δημιουργία Παραρτήματος του  «Πολεμικού Μουσείου» στη Λαμία.

Το Μουσείο Λαμίας θα στεγασθεί στο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Όθωνος 47 και θα λειτουργήσει σε τρία επίπεδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ.

Δείτε την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το σχέδιο του μνημονίου συνεργασίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση