Λαμία: Τι ζήτησε ο Σταυρογιάννης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 09:08 Λαμία: Τι ζήτησε ο Σταυρογιάννης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η παρουσία της ΑΕ Πρόεδρου της Δημοκρατίας στα «Θερμοπύλεια 2018» έδωσε άλλη αίγλη σε ένα θεσμό, που από το όνομά του και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι αποτίει φόρο τιμής σε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας, αυτή της μάχης των Θερμοπυλών.

Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο 25/8 θα θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαμιέων στην έναρξη των φετινών «Θερμοπυλείων», όπου κλείνοντας, ζήτησε από τον ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλο να θέσει υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις του 2020, όπου θα γιορταστούν με μεγαλοπρέπεια τα 2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών.

Δείτε το βίντεο:

Τι ήταν αυτό που εντυπωσίασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Ακρολαμία και το Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται στο κάστρο της πόλης, εντυπωσίασαν τον Προκόπη Παυλόπουλο και την Υπουργό Πολιτισμού: «Μικρογραφία της Αρχαίας κληρονομιάς μας», χαρακτήρισε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος το Μουσείο της Λαμίας, που δυστυχώς, «δεν την γνωρίζαμε και δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη», όπως τόνισε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Εκπληκτικός χώρος, που μπορεί να αποτελέσει προορισμό πολλών επισκεπτών της χώρας», είπε μεταξύ άλλων η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου.

Δείτε βίντεο:

Τα «Θερμοπύλεια 2018» αποτέλεσαν μια χρυσή ευκαιρία για την προβολή της Λαμίας ως κέντρο πολιτισμού, καθώς οι υψηλοί προσκεκλημένοι τους, αποθέωσαν εκτός της διοργάνωσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς που κουβαλά αυτός ο τόπος, αποτυπωμένη, τόσο στις ιστορικές Θερμοπύλες, όσο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάστρου.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμοπύλεια 2018» παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη Παυλόπουλου στη Λαμία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση