Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι....

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 09:10 Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι....

Πότε και σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία...

Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει σήμερα και θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας, όχι μόνο τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, αλλά και την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
 
Όσον αφορά τη Φθιώτιδα, θα επηρεαστεί από αυτή την κακοκαιρία σε δυο φάσεις, όπως θα δείτε αναλυτικά παρακάτω. Το πιο ισχυρό κομμάτι των βροχοπτώσεων θα αφορά το χρονικό διάστημα 03:00' -09:00' πμ της Τρίτης, όποτε ο καιρός θα "μπουκάρει" από το βόρειο Αιγαίο σαρώνοντας με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις Σποράδες, Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία. 
 
Από την ερχόμενη Τετάρτη (29 του μηνός) έως και τις 2-3 Σεπτεμβρίου θα επανέλθει ο καλοκαιρινός καιρός.
 
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα έχει ως εξής:

Γενική πρόγνωση
Την Δευτέρα προβλέπεται άστατος καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη βοριάδες 4-5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
 
Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη.
 
Την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, ενώ τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.
 
Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Το "κυρίως πιάτο" της κακοκαιρίας θα είναι το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη, οπότε και προβλέπονται δύο "κύματα" βροχοπτώσεων που θα επηρεάσουν την Φθιώτιδα. Το πρώτο "κύμα" θα αφορά το μεσημέρι-απόγευμα της Δευτέρας και το δεύτερο "κύμα" θα έρθει προς τα ξημερώματα της Τρίτης. Στο δεύτερο αυτό κύμα που θα είναι και το πιο ισχυρό φαίνονται αξιόλογα ύψη βροχής, όχι μόνο στην Φθιώτιδα αλλά και στην Μαγνησία, Σποράδες, βόρεια Εύβοια και Βοιωτία.
 
Πιο αναλυτικά:
Την Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς.
 
Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν από τα ξημερώματα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες και στη συνέχεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς.
 
Από την Τετάρτη 29 του μηνός έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου προβλέπεται ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο φτάνοντας προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας τους 32-33 βαθμούς.