Λήγουν οι αιτήσεις των αναπληρωτών για δηλώσεις προτίμησης περιοχών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 09:15 Λήγουν οι αιτήσεις των αναπληρωτών για δηλώσεις προτίμησης περιοχών

Ολοκληρώνεται σήμερα (Πέμπτη 30 Αυγούστου) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των αναπληρωτών για τις δηλώσεις των περιοχών προτίμησης για την πρόσληψή τους το σχολικό έτος 2018-19.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθούν περιοχές προτίμησης, ο υποψήφιος (ακόμη κι αν έχει ενταχθεί στον οικείο πίνακα σχολικού έτους 2018-2019), δεν θα είναι διαθέσιμος για πρόσληψη.

Θυμίζουμε ότι το ΥΠ.Π.Ε.Θ. πρόσφατα προχώρησε στην αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάταξής τους σε κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές δημιουργήθηκαν με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση των αρμόδιων Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ), τα οποία λαμβάνουν υπόψη και τη γνώμη των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών.

Τα βασικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι:

Εκτός των ανωτέρω, από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ λήφθηκαν υπόψη και τα παρακάτω:

• ο πληθυσμός της έδρας των σχολείων,

• οι συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών,

• η οργανικότητα,

• η απόσταση των σχολείων από την έδρα του νομού,

• οι συγκοινωνιακές συνθήκες

• το υψόμετρο και

• το γεγονός ότι τα μονοθέσια και διθέσια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτα κατατάσσονται στην κατηγορία ΙΓ και μοριοδοτούνται με 14 μόρια.

• Η υφιστάμενη μοριοδότηση σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

• Οι προτάσεις των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ.

• Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στην ίδια δημοτική/τοπική κοινότητα να λαμβάνουν τον ίδιο αριθμό μορίων

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, με τη χρήση εργαλείων λογισμικού αποτυπώθηκαν τα κριτήρια που αφορούν στον πληθυσμό της έδρας του σχολείου, την οργανικότητα της σχολικής μονάδας, την απόσταση των σχολείων από την έδρα του νομού, το υψόμετρο και τη νησιωτικότητα των περιοχών. Για κάθε σχολική μονάδα, που βρίσκεται εκτός πρωτεύουσας νομού, συνεκτιμήθηκαν το υψόμετρο της διαδρομής κατά την μετάβαση από την πρωτεύουσα του νομού στο σχολείο, η ποιότητα του οδικού δικτύου μέχρι το σχολείο, οι εναλλακτικές διαδρομές πρόσβασης, οι ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου του σχολείου (περιοχή εργοστασίων, περιοχή λιγνιτωρυχείων, μειονοτικά σχολεία, παραμεθόριες περιοχές, τουριστικές περιοχές).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com