ΠΕΛ: "Στα σκοτάδια" βρήκε υπάλληλο αλλά δε βλέπει ακόμη την άκρη του τούνελ!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 11:36 ΠΕΛ: "Στα σκοτάδια" βρήκε υπάλληλο αλλά δε βλέπει ακόμη την άκρη του τούνελ!

Νέο πρόσωπο στο ΔΣ.

Σαν αν μην πέρασε μια μέρα… Ένας μήνας και κάτι πριν μπει ο Οκτώβριος και τα πράγματα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας δεν έχουν αλλάξει κατά το ελάχιστο σε σχέση με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε μετά το πέρας της 50ης διοργάνωσης τον Ιούνιο του 2016.

Αν και ο συγκεκριμένος μήνας έχει τεθεί ως ο μήνας που θα επαναλειτουργήσει η Έκθεση εντούτοις από κυβερνητικής πλευράς δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα και η Διοίκηση, όσοι εξακολουθούν δηλαδή κι συμμετέχουν ενεργά, δε γνωρίζουν «τι μέλλει γενέσθαι».

Το μόνο ενθαρρυντικό ότι από 3 Αυγούστου 2018 παρουσιάστηκε για να αναλάβει με απόσπαση υπηρεσία ένας διοικητικός υπάλληλος, ωστόσο δεν υπήρχε γραφείο ούτε για να καθίσει!

Το σημαντικότερο πρόβλημα όπως επισημάνθηκε και στο τελευταίο ΔΣ είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης για αυτό κι αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προκειμένου να διευθετηθεί η αποπληρωμή του λογαριασμού. Αναφορικά με την λειτουργία του γραφείου της Έκθεσης αυτό θα στεγαστεί προσωρινά στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, κατόπιν σχετικού αιτήματος. Μάλιστα στο τελευταίο ΔΣ έλαβε μέρος και το καινούριο μέλος που εκπροσωπεί το ΕΒΕ και είναι ο Παναγιώτης Φλιώκας σε αντικατάσταση του Αλέκου Διαμαντάρα.

Σε αυτό το συμβούλιο πήραν μέρος μόνο τέσσερα από τα εφτά μέλη ήτοι, ο Πρόεδρος Λεωνίδας Κωστόπουλος και οι κκ. Μπράζας, Τσιτσίας (εκπρόσωπος Δήμου) και Φλιώκας. Ο Πρόεδρος μάλιστα ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη για την επίσκεψη του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χάρη Λακαφώση τον οποίο κι ενημέρωσε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΕΛ.

Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με το νέο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη σύσταση νέου φορέα ειδικού σκοπού υπό την μορφή Ανώνυμης Εταιρίας για τη λειτουργία της ΠΕΛ. Μάλιστα αυτή η «πολυθρύλητη» αλλαγή ήταν που δεν επέτρεψε στην τωρινή Διοίκηση να παραχωρήσει οικίσκους στην Κοινότητα Περιστερίου, αλλά και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυροχωρίου που αιτήθηκαν σχετικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση