Πρόστιμα για παραβάσεις του νόμου για δεσποζόµενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 07:30 Πρόστιμα για παραβάσεις του νόμου για δεσποζόµενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Τέσσερις αποφάσεις του Αντιδημάρχου του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου και ήδη Δήμου Καμένων Βούρλων, για επιβολή διοικητικών προστίμων για παράβαση του άρθρου 21 του Νόμου 4039/2012 (Για τα δεσποζόµενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων), προσβλήθηκαν από δημότισσα του ανωτέρου Δήμου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Τελικά και οι τέσσερις απορρίφθηκαν από τον ελεγκτή νομιμότητας υπέρ του Δήμου, με το σκεπτικό ότι οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Καμένων Βούρλων και τηρήθηκε η διαδικασία επιβολής του προστίμου, ενώ ο Δήμος προέβη στις νόμιμες ενέργειες όσον αφορά την ύπαρξη των αδέσποτων σκύλων που υπήρχαν στην περιοχή Ασπρονερίου (περισυλλογή, εμβολιασμός, στείρωση, ηλεκτρονική ταυτότητα κλπ) και η ανωτέρω περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με τη διαπίστωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα ζώα συντροφιάς που διατηρούσε η προσφεύγουσα.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος της προσφεύγουσας ήταν ότι διαπιστώθηκε να συντηρεί ένα (1) σκύλο ημίαιμο λαμπραντόρ, καθώς και δύο (2) ακόμη σκυλιά ημίαιμα μεσαίου μεγέθους έχοντας παραλείψει την εμπρόθεσμη σήμανση και καταγραφή τους, να μην κατέχει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας καθώς και έλλειψη εν ισχύ αντιλυσσικού εμβολίου και τοποθέτησης μεταλλικής κονκάρδας (σύνολο 3Χ 700 ευρώ), επίσης να συντηρεί τα τρία (3) ημίαιμα σκυλιά εντός του περιφραγμένου χώρου της εξοχικής κατοικίας της, παραλείποντας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης εξόδου αυτών από την οικία της με αποτέλεσμα να εισέρχονται – εξέρχονται ελευθέρως από διάφορα σημεία της περίφραξης (πρόστιμο 300 ευρώ).

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση