Σεισμός "κούνησε" γερά και τη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 13:22 Σεισμός "κούνησε" γερά και τη Λαμία

Ταρακουνήθηκε όλη η Κεντρική Ελλάδα (10:12'.24'') μαζί και η Λαμία - Ο σεισμός εκτός από την Καρδίτσα έγινε αισθητός σε Κατερίνη, Βόλο, Λάρισα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Γρεβενά, Βέροια, Τρίκαλα, Λαμία, Γιάννενα, Άρτα, Αγρίνιο, Ναύπακτο και Κεφαλονιά.

Η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερη αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και γενικότερα στη Δυτική Φθιώτιδα από όπου και δεχτήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην ορεινή περιοχή των Αγράφων και συγκεκριμένα 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρδίτσας ή 13 από το Νεοχώρι και 59 από τη Μακρακώμη και σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

Το μέγεθος του μετρήθηκε από 5,1 μέχρι 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο στη λίμνη Πλαστήρα στο νομό Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ.

Ο σεισμός εκτός από την Καρδίτσα έγινε αισθητός σε Κατερίνη, Βόλο, Λάρισα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Γρεβενά, Βέροια, Τρίκαλα, Λαμία, Γιάννενα, Άρτα, Αγρίνιο, Ναύπακτο και Κεφαλονιά.

Δείτε τους σεισμογράφους σε Ευρυτανία και Μακρακώμη:

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στη Νέα Αγχίαλο, τη Λευκάδα, το Αγρίνιο, τους Νέους Πόρους, ακόμη και στην Πάτρα και το Βόλο που είναι πάνω από 120 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση