Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατολισθήσεις στα ορεινά από το μεγάλο σεισμό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 12:08 Κατολισθήσεις στα ορεινά από το μεγάλο σεισμό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα μέχρι τώρα σε σπίτια και πολύ περισσότερα σε ανθρώπινους τραυματισμούς, ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:12’ το πρωί της Παρασκευής (31/8) στον ορεινό όγκο των Θεσσαλικών Αγράφων και συγκεκριμένα στην κορυφή Καράβα, φαίνεται ότι προκάλεσε κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αργιθέας, ενώ οι κάτοικοι των ορεινών χωριών της περιοχής ακόμη και αυτοί της Καρδίτσας και των Τρικάλων, βγήκαν στους δρόμους, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία του KarditsaLive.Net.

Φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φανερώνουν το μέγεθος των προβλημάτων στην ορεινή Αργιθέα:

Τυχερός στάθηκε κάτοικος της περιοχής όταν μεγάλες πέτρες έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του!

Δείτε και βίντεο:

Μάλιστα στις 11:26’ οι σεισμογράφοι κατέγραψαν μία ακόμη ισχυρή δόνηση στα 4,1 Ρίχτερ, που αποτελεί φυσιολογική ακολουθία του σεισμού που προηγήθηκε.

Και στους δύο σεισμούς χαρακτηριστικό είναι το μικρό εστιακό βάθος με τον πρώτο να υπολογίζετε στα 1,8 χιλιόμετρα και τον δεύτερο στα 2,9! Αυτό προκαλεί και σημαντική μετασεισμική δραστηριότητα που πάντως δεν είναι πρωτόγνωρη για την περιοχή (ίσως βέβαια νοτιότερα προς την Ευρυτανία).