Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθησαν διακινητές που έβγαζαν παράνομα από τη χώρα αλλοδαπούς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 07:23 Συνελήφθησαν διακινητές που έβγαζαν παράνομα από τη χώρα αλλοδαπούς

Αξιοποιήθηκαν πληροφορίες της Λιμενικής Αρχής Ναυπάκτου - Ολόκληρο κύκλωμα με αλλοδαπούς διακινητές.

Τα λεφτά πλέον δεν είναι μόνο στο να βάζεις αλλοδαπούς στην Ελλάδα, αλλά μάλλον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πως θα τους βγάλεις έξω από αυτή!

Στο πλαίσιο συντονισμένης Επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Ναυπάκτου, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Κεφαλληνίας, ιστιοφόρο σκάφος αγνώστων στοιχείων με ογδόντα οχτώ (88) επιβαίνοντες καθώς και τους δύο (2) αλλοδαπούς διακινητές τους (φωτογραφία).

Με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους οδηγήθηκε στο λιμάνι του Αργοστολίου, όπου στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 32 και 35 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

Μετά από αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν, σε συνδυασμό με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων από την υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών με σκάφος, που έλαβε χώρα στο Μεσολόγγι την 30-08-2018, προκύπτει ότι οι συγεκριμένες υποθέσεις συνδέονται και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Από τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν από τις ανωτέρω δύο (2) υποθέσεις και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν.