Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά στη φυλακή ο Άρης Φλώρος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 07:53 Ξανά στη φυλακή ο Άρης Φλώρος

«Συνελήφθη από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ημεδαπός 39 ετών, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με υφ’ όρον απόλυση». Με αυτήν την ανακοίνωση η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε την σύλληψη του Αριστείδη Φλώρου.

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να κάνει δεκτή την έφεση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρου Σοφουλάκη, κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο 39χρονος επιχειρηματίας.

Με το διατακτικό του βουλεύματος που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο ακυρώθηκε το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάχθηκε η σύλληψή του Άρη Φλώρου. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας εφετών Ευβοίας διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του 39χρονου επιχειρηματία μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία.

Έτσι ο Άρης Φλώρος θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.

Νωρίτερα, ο αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να επανεξεταστεί στο σύνολό της η υπόθεση, χαρακτηρίζοντας αόριστο, ασαφές και ατεκμηρίωτο, το πιστοποιητικό αναπηρίας για τον κρατούμενο, πάνω στο οποίο θεμελιώθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Παράλληλα διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές Χαλκίδας, έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Αριστείδη Φλώρο φέρει ανυπόστατη σφραγίδα. Άλλωστε, η γιατρός που φέρεται να υπέγραψε την επίμαχη γνωμάτευση καταγγέλλει πως η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε.

Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση, θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του. Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ