Παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 08:12 Παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ τα οριστικά αποτελέσματα για την φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στο eetaa.gr

Οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 έναντι 92.000 το 2017. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις που αφορούν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) – ΑΜΕΑ.

Επίσης περιλαμβάνονται και τα 300 παιδιά από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, καθώς η ΕΕΤΑΑ έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις. Οι έγκυρες υποψηφιότητες ανέρχονται σε 141.000, ενώ πέρυσι ήταν 133.000.

Παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι ωφελούμενες/οι έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι 3 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει η ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά έναντι 106.000 της προηγούμενης χρονιάς.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος με την ανακατανομή του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ, από 211 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν την περσινή σχολική χρονιά.

Παιδικοί σταθμοί: Θα μείνουν εκτός σταθμών 15.000 παιδιά

Περί τις 15 με 16 χιλιάδες παιδιά θα μείνουν, εκτός βρεφονηπιακών σταθμών κατά τη φετινή χρονιά, καθώς όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, πρόκειται να διανεμηθούν στο τέλος της διαδικασίας τουλάχιστον 125.000 με 126.000 voucher.

Όπως είπε ο κ. Γκοτσόπουλος η διαδικασία που ακολουθείται για την επιλογή των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποτελείται από δύο φάσεις. Η πρώτη ολοκληρώνεται τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο «έτσι τον τελικό αριθμό των δικαιούχων voucher θα το γνωρίζουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου. Άρα τότε θα ξέρουμε και πόσα παιδιά θα γίνουν δεκτά από τους σταθμούς», διευκρίνισε ο κ. Γκοτσόπουλος.

Όπως είπε πέρσι οι έγκυρες υποψηφιότητες ήταν 133.000 και voucher πήραν τελικά 118.000 παιδιά, με την ολοκλήρωση και των δύο φάσεων επιλογής (Ιουλίου και Σεπτεμβρίου).

Τέλος Σεπτέμβρη ολοκληρώνεται η διαδικασία μέσω eetaa.gr

Φέτος οι έγκυρες υποψηφιότητες είναι 141.000, από αυτές, όπως διευκρίνισε ο κ. Γκοτσόπουλος, στην πρώτη φάση που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο δόθηκαν 94.000 voucher. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει γνωστό ποια από τα παιδιά που έχουν πάρει voucher έχουν βρει θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό και ποια όχι. Τότε θα ζητηθεί από τις μητέρες που έχει εγκριθεί η υποψηφιότητα αλλά δεν πήραν voucher στην πρώτη φάση της διαδικασίας να κάνουν μια απλή αίτηση, εφόσον βρουν θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό για το παιδί τους, ώστε να πάρουν μέρος στη δεύτερη φάση της διαδικασίας και μόνο με την ολοκλήρωση κι αυτής θα είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των παιδιών που τελικά θα γίνουν δεκτά στους σταθμούς.

«Τώρα θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση της διαδικασίας, στο τέλος Σεπτεμβρίου, και μόνο τότε θα γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των παιδιών που θα πάρουν voucher. Πάντως υπολογίζουμε ότι φέτος θα καταφέρουμε να καλύψουμε 125.000 με 126.000 παιδιά, οπότε ο αριθμός των παιδιών που θα μείνουν εκτός σταθμών θα είναι 15.000 με 16.000», τόνισε και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά που θα έχουν βρει θέση σε σταθμό να πάρουν voucher».

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση