Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λήψη μέτρων για ρύπανση στη Δυτική Λοκρίδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 16:44 Λήψη μέτρων για ρύπανση στη Δυτική Λοκρίδα

Τη λήψη μέτρων εξυγίανσης – αποκατάστασης χώρων ρύπανσης από απόβλητα εταιρίας που ασχολείται με ζωοτροφές στην Κάτω Τιθορέα, αποφάσισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, μέσα από μία διαδικασία που ξεκίνησε το 2011 με τη βεβαίωση παράβασης και τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το ΑΤ Αμφίκλειας.

Στο μεσοδιάστημα η συγκεκριμένη επιχείρηση απαλλάχτηκε των πρόσθετων κατηγοριών για ρύπανση στην περιοχή «Στενή» (θέσεις «Καταβόθρα» και Αμμορυχείο») του Δήμου Αλιάρτου Βοιωτίας όπου είχαν βρεθεί απόβλητα σχετικά με τις δραστηριότητές της.

Ήδη έχουν εφαρμοστεί μέτρα, που όπως σημειώνεται κρίθηκαν επαρκή και πλέον προτείνεται να εφαρμοστεί πρόγραμμα επιτήρησης της δραστηριότητας με διενέργεια αυτοψίας σε αυτή κάθε έξι μήνες από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) Φθιώτιδας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Επιπλέον έχει ενημερωθεί η Ειδική Γραμματεία Υδάτων για την παρακολούθηση τριών γεωτρήσεων όπου λαμβάνονται τιμές για την ποιότητα του νερού. Ανεξάρτητες μετρήσεις έχει αναλάβει το ΙΓΜΕ.

Για τη ρύπανση στη θέση «Στενή», που όπως σημειώσαμε δεν αποδείχθηκε ποιος την είχε προκαλέσει, την ευθύνη των ενεργειών αναλαμβάνει το ΚΕΠΠΕ Βοιωτίας.