Προσοχή: Κυκλοφορεί απατεώνας στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 08:27 Προσοχή: Κυκλοφορεί απατεώνας στη Λαμία

Ενημερώστε τους ηλικιωμένους γονείς σας...

Πρόκειται για έναν καλοντυμένο άνδρα, ηλικία 45 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος και κυκλοφορεί με ένα ασημί αυτοκίνητο. Ο "καλός" αυτός κύριος προσπαθησε το μεσημέρι του Σαββάτου να εξαπατήσει έναν ηλικιωμένο στη Λαμία, αλλά ευτυχώς την τελευταία στιγμή το "θύμα" κατάλαβε ότι πρόκειται για απατεώνα και τη γλίτωσε.

Ο ηλικιωμένος περπατούσε στην οδό Υψηλάντη όταν τον πλησίασε ο απατεώνας ο οποίος του συστήθηκε ως φίλος του γαμπρού του. Γνώριζε μάλιστα και κάποιες λεπτομέρειες με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος αρχικά να μην τον υποψιαστεί.

Ο ευγενικός "κύριος", επέμενε πάρα πολύ, να τον κατεβάσει στο κέντρο με το αυτοκίνητο για να μην ταλαιπωρηθεί «Θα με προσβάλλεις αν αρνηθείς...», έλεγε και ξανάλεγε στον παππού με αποτέλεσμα εκείνος τελικά να μπει στο αυτοκίνητο. Στη διαδρομή του ξεφούρνισε το παραμύθι ότι ο γαμπρός του του χρωστάει χρήματα από μια δουλειά που του έκανε και επειδή δεν μπορεί να βρει τον ίδιο, του ζήτησε να του δώσει αυτός τα χρήματα και να τα πάρει μετά από το γαμπρό του.

Μάλιστα έκανε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με τον γαμπρό του για να τον πείσει ώστε να του αποσπάσει τα χρήματα. Όταν όμως ο ηλικιωμένος ζήτησε να μιλήσει ο ίδιος με τον γαμπρό του έκλεισε γρήγορα το τηλέφωνο λέγοντας ότι δεν πειράζει θα τον βρει ο ίδιος και θα πάρει τα χρήματα από εκείνον.

Είχαν φτάσει στην οδό Καραγιαννοπούλου, όταν ο ηλικιωμένος ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο, ωστόσο από την ταραχή του δεν μπόρεσε να συγκράτησε τον αριθμό και τη μάρκα. Το μόνο που θυμάται είναι ότι ήταν ένα ασημί αυτοκίνητο.

Βέβαια δεν είναι η πρωτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφου το θράσος και η φαντασία των απατεώνων δεν έχουν τέλος. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και η ατιμωρησία, αφου ακόμη και όταν οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης οι ποινές είναι "χάδια", με αποτέλεσμα να συνεχίζουν το αμετανόητοι τη "δουλειά" τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση