Για δουλειές και τουρισμό μίλησε στη Λαμία ο Γερμανός Πρέσβης Jens Plötner

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 14:57 Για δουλειές και τουρισμό μίλησε στη Λαμία ο Γερμανός Πρέσβης Jens Plötner

Την Τετάρτη θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στην Υπάτη…

Τις προοπτικές ακόμη μεγαλύτερης συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα στοχευμένα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της 2ης μεγαλύτερης περιφέρειας που είναι η Στερεά Ελλάδα, συζήτησαν το πρωί της Τρίτης (4/9) στο Γραφείο του Περιφερειάρχη στη Λαμία, ο Πρέσβης της Γερμανίας Jens Plötner και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν επίσης από πλευράς Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος και οι Δημήτρης Κυρίτσης  και Θεμιστοκλής Χειμάρας που διαχειρίζονται θέματα επιχειρηματικότητας στην περιοχή, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, όπως ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αποστόλης Μολιώτης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς Θανάσης Λυκόπουλος, του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Λευτέρης Μπράζας και η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βαγγελίτσα Λιάπη.

Όπως τόνισε αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, έγινε μια ουσιαστική συζήτηση πέρα από τα στερεότυπα και τα πρωτόκολλα, εξετάζοντας τρόπους, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και την ανάδειξη της φυσικής της ομορφιάς. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γερμανός Πρέσβης που έδειξε προθυμία να ακούσει τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων, αλλά και να ανακαλύψει νέους προορισμούς για τους συμπολίτες του στη Γερμανία. Μάλιστα αμέσως μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης συνόδεψε τον κ. Plötner στο Καρπενήσι προκειμένου να ξεναγηθεί και στις ομορφιές της Ευρυτανίας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:30’ πμ ο Γερμανός Πρέσβης θα μεταβεί στην Υπάτη, όπου και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων, ενώ θα επισκεφθεί και το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο, καθώς και το Βυζαντινό Μουσείο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση