Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχελής: Ολοκληρωτική η καταστροφή από το δάκο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 18:10 Μιχελής: Ολοκληρωτική η καταστροφή από το δάκο

Παρέμβαση στο θέμα που ταλαιπωρεί τη Φθιώτιδα και κυρίως τη Λοκρίδα με το πρόβληαμ των ψεκασμών για τη δακοκτονία, κάνει με δήλωσή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελή η καταστροφή είναι ολοκληρωτική στη Λοκρίδα, καθώς έγινε λάθος εκτίμηση από την περιφέρεια, ενώ δε βλέπει τρόπο αποζημίωσης καθ΄ςω ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο για φυσικές καταστροφές.

Αναλυτικά η δήλωση Μιχελή:

«Ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής της ελιάς λόγω δάκου στη Λοκρίδα Φθιώτιδας (με την μέχρι τώρα πληροφόρηση) δηλώνεται από τους αγρότες.

Πριν μήνες με ανάλογη ανάρτησή μου είχα επισημάνει τη μεγάλη καθυστέρηση ψεκασμών δακοκτονίας. Υπεύθυνος φορέας γι΄ αυτήν είναι η Περιφέρεια Στερεάς, στην οποία για το λόγο αυτό της αποδίδεται το 2% των εσόδων των ελαιοπαραγωγών.

Αυτή λανθασμένα εκτίμησε και καθυστερημένα ενήργησε, πως λόγω μικρής παραγωγής δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Σήμερα οι ελαιοπαραγωγοί εισπράττουν τα αποτελέσματα και δικαίως θα ζητήσουν αποζημιώσεις. Από ποιόν; Ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει το αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών.

"Το προλαμβάνειν χρησιμότερο του θεραπεύειν"».