«Έφυγε» ο Δημήτρης Μουτσουρούφης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 08:01 «Έφυγε» ο Δημήτρης Μουτσουρούφης

Μία εμβληματική μορφή για τους Εμπόρους στη Φθιώτιδα, ο Δημήτρης Μουτσουρούφης πέθανε το πρωί της Πέμπτης νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Λαμίας, μετά από σύντομη περιπέτεια με την υγεία του.

Τα τελευταία 24ωρα η πορεία της υγείας του είχε βελτιωθεί και ενώ ήταν έτοιμος να γυρίσει στο σπίτι του, κάποια επιπλοκή του έκοψε το νήμα της ζωής στα 80 του χρόνια.

Ο Δημήτρης Μουτσουρούφης υπηρέτησε τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας επί σειρά ετών.

Από το 1982 έως το 1992 υπήρξε Γενικός Γραμματέας του ενώ από το 1993 μέχρι το 2002 διετέλεσε Πρόεδρος.

Μαζί με το Δημήτρη Οικονόμου ίδρυσαν το 1992 την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με τη μορφή που υπάρχει μέχρι σήμερα. Στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων ανέπτυξε επίσης πλούσια δράση, από το 1992 έως το 1993 ως Γενικός Γραμματέας και από το τέλος του 1993 έως το 2002 σαν μέλος του ΔΣ. Η δράση του εκλιπόντος επεκτάθηκε και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, από το 1996 έως το 1999, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς. Υπήρξε επίσης μέλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας. 

Για τη δράση του βραβεύτηκε από όλους σχεδόν τους εμπλεκόμενους με το εμπόριο φορείς.

«Αγαπούσε τόσο το Σύλλογο που μπορεί να έβαζε σε δεύτερη μοίρα και τις δικές του επαγγελματικές υποχρεώσεις», λέει στο LamiaReport ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, Γιάννης Βλαχογιάννης. «Ακόμη και τώρα μετά από τόσα χρόνια που ήταν στη σύνταξη περνούσε από το μαγαζί μου ή από το ‘’δεύτερο σπίτι του’’ τον Εμπορικό Σύλλογο και ρωτούσε με αγωνία για τα νέα του», προσθέτει ο κ. Βλαχογιάννης, που υπογραμμίζει την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και τις συμβουλές που έδινε στους νέους εμπόρους.

Πραγματικά όσοι και όσες έχουν ασχοληθεί με το εμπόριο, κάτι θα έχουν να θυμηθούν από τον Δημήτρη Μουτσουρούφη, ειδικά οι νεότεροι, καθώς έδινε πάντα με αγάπη τις πατρικές συμβουλές του.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ελένη και τα τρία του παιδιά Ελένη, Έφη και Παναγιώτη.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή (14/9/18) στις 11:00' το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα Γαλανέικα Λαμίας.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση