«Καζάνι που βράζει» η Ανθήλη με τους Ρομά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 08:00 «Καζάνι που βράζει» η Ανθήλη με τους Ρομά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Ζητάμε να τηρείται η νομιμότητα από όλους…» λένε οι κάτοικοι του χωριού.

Αναβρασμός επικρατεί στην Κοινότητα Ανθήλης Λαμίας από την ανεξέλεγκτη, όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση με την εγκατάσταση Ρομά στο χωριό τους.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (12/9) στο κοινοτικό κατάστημα, καταδείχθηκαν σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η άναρχη εγκατάσταση των Ρομά σε χώρους που δεν προορίζονται για κατοίκηση και οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών είναι χαρακτηρισμένοι Natura.

Οι κάτοικοι απαιτούν να τηρηθούν και για τους Ρομά οι νόμοι του κράτους και όσοι δεν υπακούουν σε αυτούς να δέχονται τις συνέπειες τους.

Αντίθετα δεν αντιδικούν με όσους νομίμως έχουν αγοράσει και έχουν κτίσει κανονικά σπίτια στην περιοχή τους, με την προϋπόθεση ότι δεν κουβαλούν μαζί τους «τις συνήθειες και την κουλτούρα της νομαδικής ζωής».

Σε πολλές στιγμές υπήρξε ένταση τόσο μεταξύ των κατοίκων (βασικό ερώτημα ποιοι πουλάνε χωράφια στους Ρομά), όσο και με τους εκπροσώπους του Δήμου Λαμιέων, που εκπροσωπήθηκε από τους Αντιδημάρχους Θόδωρο Αρναούτογλου, Γιώργο Λάμπρου και Στέλιο Καραγιάννη.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των Ρομά που επανέλαβαν ότι κι εκείνοι επιζητούν τη νομιμότητα, ωστόσο δήλωσαν άγνοια για το γεγονός ότι κάποιοι πουλάνε χωράφια στα οποία δεν μπορούν να οικοδομήσουν οι ομόφυλοί τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι συζητήθηκε στη συνέλευση των κατοίκων, καθώς και τι ενέργειες θα γίνουν  από δω και στο εξής για να μπει φρένο στην παραβατικότητα:

Δείτε φωτογραφίες από την Γενική Συνέλευση στην Ανθήλη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση