Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό ψαρά ανοιχτά της Σκύρου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 00:18 Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό ψαρά ανοιχτά της Σκύρου

Έφυγε το πρωί της Δευτέρας (17/9) για ψάρεμα και χάθηκαν τα ίχνη του για σχεδόν 24 ώρες με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Πρόκειται για 68χρονο αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί με το υπό ιδιοκτησίας του σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' για ψάρεμα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Σκύρου και Λέσβου.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς επίσης από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ακόμη σκάφος, ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερα του Λιμενικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τελικά ο ψαράς επικοινώνησε με την οικεία Λιμενική Αρχή, πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ενώ δήλωσε ότι λόγω βλάβης στο πηδάλιο του σκάφους του, κατευθυνόταν με χρήση βοηθητικής μηχανής και αυτοσχέδιων πανιών, προς το αλιευτικό καταφύγιο Μώλου της Σκύρου, όπου τελικά κατέπλευσε και αποβιβάστηκε καλά στην υγεία του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σκύρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση