Έρχεται κακοκαιρία... Πότε αλλάζει ο καιρός!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 07:32 Έρχεται κακοκαιρία... Πότε αλλάζει ο καιρός!

Τελευταίο Σαββατοκύριακο για μπανάκι στη θάλασσα - Από την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουμε απότομα στο Φθινόπωρο.

Αν και ακόμη είναι σχετικά νωρίς, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο καιρός στη χώρα μας θα αλλάξει άρδην το τρίτο δεκαήμερο του μήνα (ως είθισται άλλωστε μετά την φθινοπωρινή ισημερία) με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και πιθανόν πρόσκαιρα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας (σε μεγάλα υψόμετρα φυσικά).

Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα τα ως τώρα προγνωστικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι από το όψιμο καλοκαίρι θα μεταβούμε απότομα στο φθινόπωρο.

Είναι αδύνατο φυσικά να γνωρίζουμε από τώρα λεπτομέρειες, παρόλα αυτά η τάση του καιρού σε γενικές γραμμές τις επόμενες ημέρες θα έχει ως εξής:

- Μέχρι και την Παρασκευή 21 του μηνός θα συνεχιστεί η ηλιοφάνεια και τα ενισχυμένα μελτέμια στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ωστόσο το ΣΚ θα υποχωρήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο (32-33 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα). Το ΣΚ αυτό θα σηματοδοτήσει και το τέλος του καλοκαιριού όσον αφορά τα θαλάσσια μπάνια!

- Την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 25-30 του μηνός (Τρίτη έως Κυριακή) προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, συνοδεία βροχών και καταιγίδων σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα και πιο γενικευμένα το τριήμερο 25-26-27 του μηνός (Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη). Η μέγιστη θερμοκρασία από την Τετάρτη έως και το Σάββατο (26-29 του μηνός) δε θα ξεπεράσει τους 20-22 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα.

- Στη Μακεδονία-Θράκη η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμη και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση