Κολυμβητήριο Λαμίας: Το «κλειστό …όνειρο» έρχεται πιο κοντά!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 08:09 Κολυμβητήριο Λαμίας: Το «κλειστό …όνειρο» έρχεται πιο κοντά!

Ρούλιας: Μετά από πολλά εγκαίνια και υποσχέσεις που στοίχισαν 275.000 ευρώ, η δημοτική μας αρχή εξασφάλισε 9,5 εκατ. για να το κάνει πραγματικότητα.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση του έργου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας, έγινε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων, με την έγκριση των όρων διακήρυξης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μια εξέλιξη που δεν μπορεί παρά να χαροποιεί τη δημοτική αρχή που επί των ημερών της μπαίνει στην τελική ευθεία ένα έργο που έλειπε από την πόλη.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΟΕ, Γιάννης Ρούλιας δεν παρέλειψε να θυμίσει «τα εγκαίνια και τις υποσχέσεις» που συνόδευσαν τη μακέτα του συγκεκριμένου έργου, που «βάλτωσε» αφού πρώτα δαπανήθηκαν (για να μην πούμε πετάχτηκαν) 275.000 περίπου χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Ρούλιας έκανε λόγο επίσης και για τον οικονομικό απολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης του 2017 που έρχεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Επιγραμματικά τα έσοδα από τέλη και δικαιώματα χρήσης, αυξήθηκαν από 7.423.321,57 (χρήση 2016) σε 8.717.833,53 ήτοι αύξηση 17,44%, ενώ τα έσοδα από επιχορηγήσεις και λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 12,04%

Παράλληλα σημειώθηκε μείωση των οργανικών εξόδων κατά 4,34% (Από 30.071.515,90 το 2016, σε 28.765.770,35 το 2017) και αύξηση των ταμειακών διαθέσιμων κατά 2.682.737,82 ευρώ.

Το καθαρό πλεόνασμα χρήσης τέλος, διαμορφώθηκε στο ποσό των 525.588,83€.

Για όλα τα παραπάνω ο κ. Ρούλιας ανέφερε 18 σημεία στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού που διαμορφώνει τη νέα αντίληψη στο Δήμο Λαμιέων:

1. Προσπάθεια καταγραφής της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Λαμιέων, ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την παρούσα αλλά και για τις μελλοντικές Δημοτικές Αρχές για επιτυχή άσκηση των καθηκόντων.

2. Προχωρούμε με στην τακτοποίηση πολεοδομικών παρεμβάσεων δεκάδων δημοτικών κτιρίων, μία χρόνια εκκρεμότητα.

3. Προχωρήσαμε στη Διοικητική Αναδιοργάνωση του Δήμου με στόχο να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας προς το δημότη, εντοπίζοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία και αναδιαμορφώσαμε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

4. Ένα σημαντικό έργο με την κοινωνική πολιτική του Δήμου εμπλουτίσαμε τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αυξάνοντας τον αριθμό.

5. Διαχειριζόμαστε πλέον με τάξη και διαφάνεια τα οικονομικά του Δήμου μας, ενώ μελετάμε μια τολμηρή κατηγοριοποίηση των δημοτικών τελών για να πετύχουμε τη δικαιότερη κατανομή των βαρών στους δημότες. Βάλαμε τάξη στους κοινόχρηστους χώρους με σημαντική μείωση τελών και εισπράττουμε πλέον παλιές οφειλές.

6. Προχωρήσαμε στην ψηφιοποίηση διαδικασιών της Νομικής Υπηρεσίας, της ηλεκτρονικής πληρωμής, του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και προσθέσαμε περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στη διάθεση του πολίτη.

7. Ολοκληρώσαμε ότι θετικό βρισκόταν σε εξέλιξη. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα για την επίλυση των καθημερινών αλλά και χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας αλλά και συνολικά για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε κάθε τομέα ευθύνης μας.

8. Μετεγκαταστήσαμε ήδη τη Φιλαρμονική του Δήμου ως πρώτο βήμα για την αναβάθμισή της και την παροχή δωρεάν εκμάθησης σε παιδιά.

9. Έγινε η αγορά νεοκλασικού κτιρίου με μερική χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο για αποσυμφόρηση των υπηρεσιών.

10. Εμπλουτίσαμε σε ποιότητα το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων με εκθέσεις εικαστικών , ημερίδες συνέδρια, φεστιβάλ, Θερμοπυλεια, Ράλι Ακρόπολις, μικρασιάτικες, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

11. Στηρίζουμε έμπρακτα ως κύριος μέτοχος το ΔΗΠΕΘΕ .

12. Αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα υλοποιήσαμε και με ιδίους πόρους έργα οδοποιίας και άλλα . Αναμορφώσαμε παιδικές χαρές, αθλητικές υποδομές, προωθήσαμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ΚΤΕΛ.

13. Ένα εξαιρετικής σημασίας κυκλοφοριακό έργο για την είσοδο της πόλης μας στη Μεγάλη Βρύση μετά από πολυετείς περιπέτειες μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης.

14. Στο κομμάτι της καθαριότητας επιβάλλαμε νέους όρους διαφάνειας στην ανάθεση και εκτέλεση των σχετικών συμβάσεων ανανεώσαμε το 20% των κάδων απορριμμάτων με 800 νέους κάδους, τοποθετήσαμε καμπάνιες ανακύκλωσης γυαλιού, σχεδιάζουμε τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, προχωράμε σε σχεδιασμό σταθμών μεταφόρτωσης πράσινων σημείων σε όλη την έκταση του Δήμου και άλλες καινοτομίες.

15. Προσπαθούμε επίσης να αντιμετωπίσουμε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

16. Απελευθερώσαμε χώρους μέσα και έξω από τη πόλη απομακρύνοντας κλειστά περίπτερα και παραπήγματα που εμπόδιζαν την κίνηση, ρύπαιναν αισθητικά και επιβάρυναν περιβαλλοντικά την πόλη.

17. Τολμήσαμε να αγγίξουμε θέματα που ενώ εδώ και χρόνια απαιτούσαν λύσεις παρέμειναν φιλολογικές συζητήσεις υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους.

18. Κάναμε πράξη τη λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου Λαμιέων σε όλη την έκτασή του με στρατηγικού χαρακτήρα κινήσεις , προσθέσαμε εξωστρέφεια στη λειτουργία του Δήμου με την πάγια προκαταβολή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση