Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έφυγε» ο γνωστός Λαμιώτης χειρουργός Δημήτρης Ρηγινιώτης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 09:03 «Έφυγε» ο γνωστός Λαμιώτης χειρουργός Δημήτρης Ρηγινιώτης

Σήμερα το απόγευμα η κηδεία του στη Μητρόπολη Λαμίας - Από τα χέρια του πέρασε σχεδόν μία ολόκληρη Λαμία με καταγεγραμμένες στα πρακτικά του Νοσοκομείου 48.000 χειρουργικές επεμβάσεις!

Ένας από τους πιο γνωστούς γιατρούς - χειρουργούς, ο Δημήτρης Ρηγινιώτης, δεν είναι πια κοντά μας. Απεβίωσε στο Νοσοκομείο λίγο πριν κλείσει τα 90 του χρόνια, μετά από ορθοπεδική επέμβαση λόγω προηγούμενης βεβαρυμμένης υγείας.

Χωρίς αμφιβολία υπήρξε από τους γιατρούς που από τα χέρια και τα ιατρικά του σύνεργα, έχουν περάσει οι περισσότεροι ασθενείς τουλάχιστον για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Νοσοκομείο Λαμίας από το 1966 που άρχισε να εργάζεται ως διευθυντής χειρουργικής κλινικής και μέχρι το 1997, είχε καταμετρημένες στα πρακτικά του Νοσοκομείου 48.000 επεμβάσεις!!!

Ο Δημήτριος Ρηγινιώτης γεννήθηκε στο Καλαπόδι Λοκρίδας την 2η Μαρτίου 1929.

Έδωσε εξετάσεις και εισήχθη επιτυχώς στην Ιατρική Αθηνών  τον Οκτώβριο του 1947 και ορκίσθηκε ιατρός την 27 Ιουλίου 1953.

Το 1956 έγινε ειδικευόμενος χειρουργός στην Β’ Χειρουργική κλινική του Ευαγγελισμού με διευθυντή τον Αλέξανδρο Μάνο, τον διασημότερο ¨Έλληνα χειρουργό της εποχής.

Παρέμεινε στον Ευαγγελισμό έως τον Μάιο του 1961 όταν και πήγε να μετεκπαιδευθεί στο Λονδίνο. Εκεί το 1962 γνώρισε την μετέπειτα σύζυγό του Ισαβέλλα την οποία παντρεύτηκε και από τον γάμο του απέκτησε δύο γιούς, τον Τζών και τον Τιμόθεο και σήμερα έχει δύο εγγόνια την Ισαβέλλα Σιμώνη και τον Δημήτρη.

Στη Λαμία ήρθε το 1963 και αρχικά συνεργάστηκε με τον Παναγιώτη (Τάκη) Μανδρέκα στην ομώνυμη κλινική, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Λεωσθένους και Μαβίλη.. Εργάστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας για περισσότερο από τρεις δεκαετίες προσφέροντας με τις γνώσεις του στην αποκατάσταση της υγείας πολλών συμπολιτών μας.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

* Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή (21/9/18) στις 4:30' το απόγευμα στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Λαμίας.