Φθιώτιδα: Χτύπησαν 90χρονο με ξύλο στο κεφάλι για να τον ληστέψουν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 09:06 Φθιώτιδα: Χτύπησαν 90χρονο με ξύλο στο κεφάλι για να τον ληστέψουν

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ζευγάρι των ηλικιωμένων στην ‘Άγναντη…

Ήταν 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώνοντας Πέμπτη 20/9), όταν το ηλικιωμένο ζευγάρι ξύπνησε με δύο κουκουλοφόρους πάνω από το κεφάλι του.

Άγνωστοι δράστες είχαν παραβιάσει την κεντρική πόρτα του σπιτιού τους που βρίσκεται στην Άγναντη Αγίου Κων/νου και είχαν μπει στο σπίτι προκειμένου να τους ληστέψουν. Ο ένας εξ αυτών κρατώντας στο χέρι ένα ξύλο χτύπησε στο τον 90χρονο σύζυγο προκειμένου να τους πει που έχει χρήματα, ενώ στη συνέχεια μαζί με την 84χρονη γυναίκα του, οδηγήθηκαν στην κρεβατοκάμαρα όπου και τους έκλεισαν την πόρτα με σκοινί προκειμένου να μην μπορούν να βγουν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ηλικιωμένου ζευγαριού τους πήραν 300 περίπου ευρώ που είχαν από τη σύνταξή τους, καθώς και ένα μονόκαννο που κατείχε νόμιμα ο 90χρονος και εξαφανίσθηκαν. 

Φρόντισαν μάλιστα φεύγοντας να κόψουν το καλώδιο του τηλεφώνου ώστε τα γεροντάκια να μην έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν γρήγορα σε βοήθεια.

Μετά από μία περίπου ώρα το ηλικιωμένο ζευγάρι, κατόρθωσε να βγει από το δωμάτιο όπου είχαν μείνει φυλακισμένοι και να ειδοποιήσουν συγγενικό τους πρόσωπο.

Ο 90χρονος επειδή ήταν χτυπημένος στο κεφάλι, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου του έγιναν ράμματα και εξήλθε από αυτό.

Για το συμβάν προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Καμένων Βούρλων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση