Επιστροφή στις τάξεις για τους μαθητές της Πελασγίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 08:33 Επιστροφή στις τάξεις για τους μαθητές της Πελασγίας

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή τμήματα και για τα Λύκεια Κ. Τιθορέας, Αράχωβας, Διστόμου Κυριακίου.

Ο αγώνας τώρα… δικαιώθηκε και από την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Πελασγίας επιστρέφουν στις τάξεις τους, αφού έγινε δεκτό το αίτημά τους για να λειτουργήσει με τρία άτομα το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης το Υπουργείο ανακοίνωσε την «Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού» και τη συμπλήρωση της προηγούμενης απόφασής του, όπου αναφέρεται η λειτουργία τόσο του παραπάνω τμήματος, όσο και των Τμημάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών Β’ και Γ’ Λυκείου Κάτω Τιθορέας.

Ομοίως δικαιώθηκε ο αγώνας των μαθητών Αράχωβας, Διστόμου και Κυριακίου αφού εγκρίθηκαν και τα δικά τους τμήματα.

«Τέλος καλό όλα καλά για… φέτος», λέει με νόημα στο LamiaReport η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Κηδεμόνων Πελασγίας Σύλβια Χατζημωράκη. Κι αυτό γιατί με την υπάρχουσα νομοθεσία θα υπάρξει ανάλογο πρόβλημα την επόμενη χρονιά. Όμως αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι και προς το παρόν βλέπουν μόνο την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα προκειμένου να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος. Από την πλευρά τους οι γονείς θα πρέπει να δουν από φέτος τι θα κάνουν για την επόμενη περίοδο, κάτι που δεν αφορά μόνο τη Φθιώτιδα, καθώς όλη η χώρα «πονά» από τα χωριά που ερημώνουν.

«Εμείς δεν τα βάλαμε με κανέναν υπηρεσιακό που απλά εφάρμοζε το νόμο. Ωστόσο θέλαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα και τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών. Επιπλέον στην Πελασγία δεν υπήρχε πρόβλημα κάλυψης των ωρών διδασκαλίας και η μετακίνηση των μαθητών εκτός από τους κινδύνους και την ταλαιπωρία τους, κόστιζε και πιο ακριβά…».

Δείτε παρακάτω τα τμήματα που συμπληρώνουν τον πίνακα με τα ολιγομελή:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση