Νέο βίντεο με τον επίδοξο ληστή να δέχεται βίαια χτυπήματα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 10:24 Νέο βίντεο με τον επίδοξο ληστή να δέχεται βίαια χτυπήματα

Σοκ προκαλούν οι νέες εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταγράφουν τις στιγμές του ξυλοδαρμού του 33χρονου επίδοξου ληστή

Σοκ προκαλούν οι νέες εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταγράφουν τις στιγμές του ξυλοδαρμού του 33χρονου επίδοξου ληστή που τον οδήγησαν στο θάνατο.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο δράστης, που όπως έγινε αργότερα γνωστό επρόκειτο για τον γνωστό ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλο, να δέχεται μια κλωτσιά στην πλάτη από έναν άγνωστο άνδρα, λίγη ώρα αφού έχει λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ αφού έχει βγει από τη σπασμένη βιτρίνα του καταστήματος και έχει υποστεί ξυλοδαρμό από δύο άλλους άνδρες.

Στη συνέχεια ο 33χρονος άνδρας, όπως φαίνεται στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εμφανίζεται να πιάνει ένα από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, να σηκώνεται και να απειλεί με αυτό τόσο το άνδρα του ΕΚΑΒ όσο και τους συγκεντρωμένους στο σημείο.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τρέχοντας, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και πέφτει στο έδαφος. Στη συνέχεια άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν χτυπώντας τον με ένα γκλομπ και του παίρνουν το σπασμένο κομμάτι γυαλιού από τα χέρια.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Η δικογραφία για τον καταστηματάρχη ανατέθηκε σε τακτικό Ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται αυτή τη στιγμή στον εντοπισμό του δεύτερου άνδρα, που μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου εμφανίζοντα στο πρώτο βίντεο, ενώ έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί και εάν και οι ενέργειες ακινητοποίησης των αστυνομικών ήταν οι απαιτούμενες, χωρίς υπερβολές, προκειμένου να αφοπλίσουν τον 33χρονο.

Τι υποστηρίζει ο κοσμηματοπώλης

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, ο κοσμηματοπώλης δεν έχει καμία συμμετοχή στην τραγική κατάληξη του ανθρώπου που επιχείρησε τη ληστεία : «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό γι’ όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος. Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος έπραξε τα αυτονόητα: «Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του δράστη μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν. Στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά».

Σύμφωνα με τον συνήγορο, δεν ήταν ο τραυματισμός του δράστη που επέδρασε στην απώλεια της ζωής του και ως απόδειξη σε αυτό ο κ. Αναγωστόπουλος τόνισε πως αφού βγήκε από το κοσμηματοπωλείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα της Παρασκευής το protothema.gr έφερε στη δημοσιότητα ένα πρώτο βίντεο με εικόνες από το περιστατικό. Όπως φαίνεται ο δράστης στην προσπάθειά του να βγει από το κοσμηματοπωλείο μέσα από την σπασμένη τζαμαρία, δέχεται επίθεση με κλωτσιές στο κεφάλι από τουλάχιστον δύο άνδρες που παρακολουθούσαν με άλλους περαστικούς το συμβάν.

Ποιος ήταν ο 33χρονος 

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έκανε γνωστή μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook, την ταυτότητα του ανθρώπου που πέθανε στην απόπειρα ληστείας στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Πρόκειται για τον γνωστό ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλο. 

"Δεν υπάρχουν λόγια για το θάνατο του Ζακ. Πολλοί τον γνωρίσαμε μέσα από τα κείμενα και τα shows του και θαυμάσαμε την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα του. Μοιραζόταν τις σκέψεις και τον πόνο του, την αγάπη του για το σκύλο του και τους φίλους του, τους καθημερινούς του αγώνες ενάντια στις διακρίσεις και στον HIV. Και όλα αυτά με ένα απίστευτο θάρρος που αν μη τι άλλο έδειχναν αγάπη για τη ζωή, που την κοιτούσε κατάματα και με τσαμπουκά απέναντι σε όλες της τις δυσκολίες. Έφυγες πολύ νέος, τόσο άδικα και απάνθρωπα και τόσο μόνος σου", σχολίασε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση