Θρήνος σε Λαμία και Δαμάστα για τον αιφνίδιο θάνατο του Παπά – Χρήστου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 07:53 Θρήνος σε Λαμία και Δαμάστα για τον αιφνίδιο θάνατο του Παπά – Χρήστου

Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών - Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 11:00' το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας.

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση για την αιφνίδια εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Βλάχου, στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Λαμίας και στη Δαμάστα όπου από τον περασμένο Μάιο ήταν Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Από τη μία στιγμή στην άλλη χάθηκε ένας άνθρωπος που επί πολλά χρόνια υπηρέτησε την Εκκλησία της Φθιώτιδας. Τίποτα δεν προδίκαζε ότι μόλις στα 62 του χρόνια θα έφευγε για το μεγάλο ταξίδι. Ο ίδιος προγραμμάτιζε να μεταβεί στη Ρόδο προκειμένου να επισκεφθεί τον έναν από τους τέσσερις γιους που απέκτησε με τη σύζυγό του Λίτσα Βλάχου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί  στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας στον οποίο διηκόνησε 14 και πλέον έτη. Το σκήνωμά του θα ευρίσκεται στο Ναό από τις 8 το πρωί όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Λίγα Λόγια για τον ταπεινό και πράο π. Χρήστο από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας

Ο μακαριστός Πρωτ. π. Χρήστος γεννήθηκε στη Λαμία το έτος 1956 από ευσεβείς γονείς. Από μικρή ηλικία είχε αγάπη για την Ιερωσύνη. Ενυμφέφθη τη Λίτσα Βλάχου και δημιούργησαν μαζί μια ευλογημένη οικογένεια που αποτελείται από 4 γιούς και 3 εγγόνια.

Το έτος 1986 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό. 

Διηκόνησε με αγάπη και ζήλο στις Ενορίες του Αγίου Αθανασίου και των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας και τους τελευταίους μήνες κατόπιν αιτήσεώς του στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας έως και της αιφνιδίου κοιμήσεώς του.

 Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση