Ποιο μέρος της Στερεάς αναδείχθηκε ο πιο ανερχόμενος ελληνικός προορισμός;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 08:02 Ποιο μέρος της Στερεάς αναδείχθηκε ο πιο ανερχόμενος ελληνικός προορισμός;

Εκτενή αφιερώματα σε διεθνή Μέσα και βραβεύσεις για το νησί του Σκύρου – Τι λέει ο 39χρονος δήμαρχος Μίλτος Χατζηγιαννάκης για το «μυστικό της επιτυχίας».

Με αύξηση πάνω από 40% σε επισκέπτες την τελευταία τριετία η Σκύρος κατάφερε να αναδειχθεί ως ο πιο ανερχόμενος ελληνικός προορισμός ξεπερνώντας ακόμα και νησιά και περιοχές με παραδοσιακά υψηλή τουριστική κίνηση.

Παράλληλα, έχοντας λάβει σειρά σημαντικών βραβείων διεθνώς όπως το παγκόσμιο βραβείο κοινού στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου, η Σκύρος μπήκε με αξιώσεις στον διεθνή τουριστικό χάρτη, ενώ ξένα Μέσα φιλοξενούν συχνά αφιερώματα για το νησί.

Σε ένα από αυτά, ο 39χρονος δήμαρχος Μίλτος Χατζηγιαννάκης, του οποίου το όνομα παίζει «δυνατά» και ως υποψηφίου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, εξηγεί το σχέδιο που βρίσκεται πίσω από την επιτυχία της Σκύρου. «Το σχέδιο ήταν απλό. Να καταστήσουμε το νησί μας έναν προορισμό, ένα ‘’destination brand’’ για όλο το χρόνο, που σέβεται τον επισκέπτη, προστατεύει την βιοποικιλότητα και στηρίζει την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό. Και πάνω σε αυτό τον στρατηγικό στόχο, εργαστήκαμε με προσήλωση σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες. Μια ιδιότυπη σύμπραξη για το καλό της Σκύρου», ανέφερε ο δήμαρχος Σκύρου.

Παράλληλα, το νησί της Στερεάς Ελλάδας αποτελεί κι έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και για τους Έλληνες επισκέπτες που επισκέπτονται μαζικά το νησί τα τελευταία χρόνια, ενώ για το φετινό καλοκαίρι σημείο-σταθμό αποτέλεσε το Skyros Summer Fest με χιλιάδες συμμετέχοντες.

Καθοριστικό ρόλο στην αύξηση έχει παίξει η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου, μια εταιρεία λαϊκής βάσης-πρότυπο με μεγαλομέτοχο τον δήμο Σκύρου, που πραγματοποιεί καθημερινά το δρομολόγιο Κύμη-Σκύρος και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η εταιρεία βραβεύθηκε στα πρόσφατα Tourism Awards για την υπηρεσίες αλλά και το κοινωνικό της έργο. Μάλιστα, επιστέγασμα της προσπάθειας θεωρείται η βράβευση του νησιού ως ένας από τους 100 κορυφαίους προορισμούς αειφορίας και "πράσινου τουρισμού" στον κόσμο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση