Ο Δήμος Λαμιέων για τη διανομή τροφίμων στις οικογένειες του ΚΕΑ-ΤΕΒΑ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 22:42 Ο Δήμος Λαμιέων για τη διανομή τροφίμων στις οικογένειες του ΚΕΑ-ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Λαμιέων, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος, σε συνεργασία με τους Δήμους-εταίρους ολοκλήρωσε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου την 8η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που είναι ωφελούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Η διανομή σε όλους τους Δήμους είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στη Λαμία, που είναι και ο Δήμος με το μεγαλύτερο αριθμό των ωφελουμένων. Η διανομή πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη και τη βοήθεια των εργαζομένων από όλες τις Κοινωνικές δομές.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνολικά 3.114 οικογένειες στη Φθιώτιδα, εκ των οποίων οι 1809 οικογένειες βρίσκονται στο Δήμο Λαμιέων. Διανεμήθηκαν 102 τόνοι από 29 διαφορετικά είδη τροφίμων, εκ των οποίων οι 65 τόνοι στο Δήμο Λαμιέων.

Ως επικεφαλής εταίρος της Σύμπραξης, ο Δήμος Λαμιέων προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την «Προμήθεια Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», συνολικού προϋπολογισμού 178.374,00€ και την «Προμήθεια Τροφίμων στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», συνολικού προϋπολογισμού 418.611,04€.

Επίσης, ο Δήμος Λαμιέων, μέσω των Κοινωνικών του Δομών, στα πλαίσια της πρόνοιας και της αλληλεγγύης σε ευπαθείς ομάδες, προκήρυξε ηλεκτρονικό ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για τις ανάγκες λειτουργίας:

  • των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών,
  • του Κοινωνικού Παντοπωλείου και
  • του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Λαμιέων,

με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στις 124.102,74€, ενώ προχώρησε και στην προκήρυξη διαγωνισμού ύψους 173.259,00€ για την «Προμήθεια έτοιμου φαγητού για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας».

"Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, στηρίζουμε τους Δημότες μας μέσω των Κοινωνικών μας Δομών, με το προϋπολογισμό των δαπανών που προορίζονται για αυτές, να ανέρχεται στα 895.000,00€" αναφέρει ο Δήμος Λαμιέων και σημειώνει: "στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας που δοκιμάζεται. Στόχος μας, είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις Κοινωνικές δομές του Δήμου μας για να μπορούν να ανταποκρίνοο νται με τον καλύτερο τρόπο στο έργο τους!".

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com