Περιφέρεια Στερεάς: Μετά τον Μπακογιάννη ποιος;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 09:34 Περιφέρεια Στερεάς: Μετά τον Μπακογιάννη ποιος;

Τα ονόματα και τα επικρατέστερα σενάρια...

Το δίλημμα εμπειρία ή ανανέωση φαίνεται να κυριαρχεί στα κομματικά επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της επιλογής των υποψηφίων τους για τη θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων.

Πιο συγκεκριμένα, στην αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την άρνηση του Σίμου Κεδίκογλου, προσανατολίζονται στον 34χρονο αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανό, του οποίου το όνομα ακούγεται και για τον δήμο Χαλκίδας, όπου παλαιότερα έχει θητεύσει ο θείος του Γιάννης Σπανός.

Στο προσκήνιο ήρθε επίσης και το όνομα του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος μετά από μία σύντομη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου, επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δηλώνοντας στρατιώτης της. Αντίθετα το σενάριο για τον Θέμη Χειμάρρα δεν φαίνεται να προχωρά καθώς ο ίδιος επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ψηφοδέλτιο των κοινοβουλευτικών εκλογών, χωρίς βέβαια να αποκλείονται οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, την πρόθεση του για μια ανεξάρτητη, καθαρά αυτοδιοικητική υποψηφιότητα έχει εκφράσει ο 39χρονος δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο οποίος έχει κεντροαριστερές αναφορές. Τον Χατζηγιαννάκη σκέφτεται να υποστηρίξει χωρίς επίσημο χρίσμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αν επιλεγεί η στρατηγική του «προοδευτικού μετώπου».

Βέβαια, από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προκρίνεται η υποψηφιότητα του 57χρονου γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο οποίος είναι έμπειρος στα αυτοδιοικητικά, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλκίδας ενώ την περίοδο 2012-14 υπήρξε και στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Από το χώρο του ΚΙΝΑΛ, αν υπάρξει αυτόνομη υποψηφιότητα, υποψήφια θα είναι η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, η οποία αυτή τη φορά φαίνεται αποφασισμένη να δώσει τη μάχη για την Περιφέρεια, σε αντίθεση με τις εκλογές του 2010 που παρά την έντονη πίεση από τον Γιώργο Παπανδρέου, είχε προτιμήσει να παραμείνει στον υπουργικό θώκο.

Την ίδια ώρα που τα κοινοβουλευτικά κόμματα ψάχνουν αυτόν που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου τους, ο Απόστολος Γκλέτσος παραμένει ο μόνος που έχει δηλώσει επίσημα μέχρι στιγμής την υποψηφιότητά του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει συγκροτήσει σχεδόν το σύνολο του ψηφοδελτίου και στους πέντε νομούς της Στερεάς.

Στις παραπάνω πιθανές υποψηφιότητες, δε θα πρέπει να λησμονήσουμε ότι στο υπάρχον Περιφερειακό Συμβούλιο, υπάρχει εκπροσώπηση τόσο της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ, των Ενεργών Πολιτών και της Αριστερής Παρέμβασης που εκπροσωπεί την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, έχοντας συγκεντρώσει όλοι μαζί ένα ποσοστό της τάξης του 25%.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση