Ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση για την κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 10:34 Ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση για την κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς

Με το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», να τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, αλλά και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Όσο κι αν τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Γαβρόγλου επιχείρησε να κάνει μασάζ σε όσα στελέχη του κόμματός του αντιδρούν, τα όσα «σπέρνει» δυστυχώς θα τα «θερίσει» η τοπική κοινωνία που έχει χορτάσει από υποσχέσεις από την εποχή του σχεδίου Αθηνά.

Ανερυθρίαστα βάφτισαν αναβάθμιση τον κατακερματισμό του μοναδικού ανώτατου ιδρύματος της Περιφέρειας και πλέον ζητούν να βοηθήσουμε στην βελτίωση της… ταφόπλακας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Στερεά.

Πιθανότατα για την επιστημονική κοινότητα που δε βλέπει γεωγραφικά και πολιτικά όρια (να μας πουν και το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό) η οποιαδήποτε συνέργεια να είναι προς τη θετική κατεύθυνση, όσοι όμως γνωρίζουν από τοπική ανάπτυξη, αυτή δεν έρχεται με την διοίκηση εξ αποστάσεως.

Θυμίζουμε βέβαια τα όσα είχε πει ο Υπουργός μπροστά στον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη ότι σε δεύτερο χρόνο θα σκεφτούν για Πανεπιστήμιο Στερεάς, πρόταση που ακούστηκε και πάλι στη συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (άρα δεν είμαστε «τρελοί» ή τοπικιστές όσοι επιμείναμε σε μια τέτοια λύση), αλλά όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε ακόμη κι αν παραμείνει το κόμμα του στην εξουσία, δεν γνωρίζει αν θα είναι και ο ίδιος Υπουργός Παιδείας να συνεχίσει το σχέδιο του.

Ας θυμηθούν οι παλαιότεροι πόσα πέτυχε το ΤΕΙ Λαμίας ως παράρτημα της Λάρισας και πόσο εξελίχθηκε όταν κατέκτησε την αυτοδυναμία του και ας πάρουν μέρος στη διαβούλευση που για την ιστορία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:00.

Δείτε το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση