Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των Αμερικανών στη Λοκρίδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 10:21 Φθιώτιδα: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των Αμερικανών στη Λοκρίδα

Επιχειρήσεις παροχής βοήθειας σε Αρκίτσα και Θεολόγο – Στο Μαντούδι το ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ.

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, έληξε η περιπέτεια του ηλικιωμένου ζευγαριού που χάθηκε μέσα στην κακοκαιρία στην ορεινή περιοχή του όρους Χλωμό, στην περιοχή "Ασπρόγια".

Πλήρωμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Αταλάντης κατάφερε να προσεγγίσει το όχημα όπου βρισκόταν μέσα το ζευγάρι και να το οδηγήσει σε ασφαλές μέρος - συγκεκριμένα στην Αταλάντη - εν μέσω καταρρακτώδης βροχής και θυελλωδών ανέμων.

Νωρίτερα το ζευγάρι είχε δώσει σήμα μέσω του διεθνούς αριθμού «112» και μετά από οδηγίες βγήκε σε περιοχή όπου υπήρχε ένδειξη για «εκπαίδευση σκύλων» στοιχείο που βοήθησε στον εντοπισμό τους. Ωστόσο ήταν πολύ δύσκολη η προσέγγιση, καθώς το υψόμετρο ήταν μεγάλο και εκείνη την ώρα τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία.

Έντονα προβλήματα

Τα προβλήματα είναι έντονα από την κακοκαιρία σε Λοκρίδα και Εύβοια αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας.

Στις 00:39’ η Πυροσβεστική ενημέρωσε για τον αριθμό των κλήσεων για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων ή άλλη παροχή βοήθειας. Αναλυτικά οι κλήσεις στους νομούς: Μεσσηνίας 102, Λακωνίας 60, Κορινθίας 543, Αργολίδας 111, Αττική 162, Ευβοίας 40. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από Κέντρο επιχειρήσεων στη Λαμία, οι κλήσεις στην περιοχή ευθύνης της ΠΥ Στερεάς είναι πάνω από 50.

Στη 01:00’ μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε για το Μαντούδι το ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στους κατοίκους που δοκιμάζονται από τη νεροποντή. Όπως και στη Λοκρίδα σε αυτό το ύψος της Κεντρικής Ελλάδας η βροχή ήταν έντονη και δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα.