Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Στη Λοκρίδα χτύπησε ο «Ζορμπάς»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 10:38 Φθιώτιδα: Στη Λοκρίδα χτύπησε ο «Ζορμπάς»

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, έπεσαν δέντρα - Έτρεχαν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες και συνεχίζουν ακόμα.

«Τόση βροχή δεν έχουμε ξαναδεί. Άνοιξαν οι ουρανοί για πολλές ώρες. Μετά τα μεσάνυχτα δυνάμωσε επικίνδυνα και ο αέρας. Πλημμύρισαν πολλά σπίτια και μαγαζιά. Αυτοκίνητα "έμειναν" μέσα στο δρόμο, από τα νερά. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα....», είπε στο LamiaReport κατοίκους του Θεολόγου, που "πνίγηκε" από την ισχυρή βροχόπτωση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λοκρίδα ενισχύθηκαν και από άλλες περιοχές για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Θεολόγου και στη Μαλεσίνα, όμως συμβάντα υπήρξαν και στις Λιβανάτες, την Αρκίτσα, την Αταλάντη, την Τραγάνα και αλλού.

Σε μια περίπτωση στο Θεολόγο οι πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφέρουν με το όχημα τους μια οικογένεια, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε μέσα στο δρόμο.

Στην Κυρτώνη πάνω από την Αταλάντη οι πυροσβέστες του Τοπικού Κλιμακλίου, με επικεφαλής τον διοικητή Άρη Μπεκιάρη, έψαχναν για περισσότερες από πέντε ώρες ένα ζευγάρι Αμερικανών που είχε χαθεί με το αυτοκίνητό του στο όρος Χλωμό. Τελικά τους εντόπισαν σώους και τους οδήγησαν σε ασφαλές σημείο.

Οι επιχειρήσεις για κοπές δέντρων που έπεσαν από το δυνατό αέρα και οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα στη Λοκρίδα, όπου μετά από ένα μικρό διάλειμμα ξεκίνησε να βρέχει και πάλι δυνατά.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Φθιώτιδας έπεσε επίσης πολύ νερό, ωστόσο δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε σοβαρά τροχαία ατυχήματα, εκτός από κάποιες πτώσεις δέντρων.

Tο meteo.gr παρουσίασε τις οκτώ περιοχές χώρας που δέχθηκαν το μεγαλύτερο ύψος βροχής. Ανάμεσά τους και ο Θεολόγος Φθιώτιδας.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα και αύριο

Την Κυριακή (30-09-2018):

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

Τη Δευτέρα (01-10-2018):

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Με θυελλώδεις ανέμους έχει φτάσει στη χώρα μας ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.