Facebook: Κινδυνεύει με πρόστιμο μετά την επίθεση χάκερ σε 50 εκατ. χρήστες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 21:52 Facebook: Κινδυνεύει με πρόστιμο μετά την επίθεση χάκερ σε 50 εκατ. χρήστες

Μέχρι 1,64 δισ. δολάρια ενδέχεται να πληρώσει το Facebook για τους λογαριασμούς των 50 εκατ. χρηστών που εκτέθηκαν, εξαιτίας εισβολής χάκερ

Βαρύ πρόστιμο που αγγίζει ακόμη και τα 1,64 δισ. δολάρια ενδέχεται να επιβάλει η αρμόδια προστασία δεδομένων της ΕΕ στο Facebook για τους λογαριασμούς των 50 εκατ. χρηστών που εκτέθηκαν, εξαιτίας εισβολής χάκερ.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η ιρλανδική Data Protection Commission έχει ζητήσει από το κοινωνικό δίκτυο περισσότερες πληροφορίες για την έκταση και τη φύση της παραβίασης, καθώς και το ποιοι πολίτες της ΕΕ μπορεί να επηρεάζονται.

Η Data Protection Commission, που είναι επιφορτισμένη με τα θέματα προσωπικών δεδομένων του Facebook στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το Σάββατο πως ζήτησε από το κοινωνικό δίκτυο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκταση και φύση της παραβίασης, καθώς και το ποιοι πολίτες της ΕΕ μπορεί να επηρεάζονται. 

Η υπηρεσία αναφέρει πως "προβληματίζεται για το ότι η παραβίαση ανακαλύφθηκε την Τρίτη και επηρεάζει τόσους πολλούς λογαριασμούς", ωστόσο το Facebook απάντησε σιβυλλικά πως δεν είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσει τη φύση της και τους κινδύνους για τους χρήστες.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε την Κυριακή πως η εταιρεία θα απαντήσει σε ακόλουθα αιτήματα από την DPC της Ιρλανδίας και θα κρατήσει τις αρμόδιες αρχές ενήμερες για περαιτέρω εξελίξεις.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση