Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον αγνοούμενο από το Μαντούδι ανήκει η σορός που βρέθηκε στη θάλασσα; (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 19:18 Στον αγνοούμενο από το Μαντούδι ανήκει η σορός που βρέθηκε στη θάλασσα; (ΦΩΤΟ)

Δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται το πικρό σενάριο για την απώλεια του 67χρονου που αγνοούνταν μαζί με την 58χρονη γυναίκα του, από το βράδυ του Σαββάτου που ο μεσογειακός κυκλώνας χτύπησε το Μαντούδι.

Η σορός ενός άνδρα που βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πύλι και Βλαχιάς, φέρεται να ανήκει στον 67χρονο αγνοούμενο, ωστόσο θα πρέπει να γίνει εξέταση DNA, για να ταυτοποιηθεί και εργαστηριακά..

Η σορός εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού λίγο πριν τις 4:00' το απόγευμα και ανασύρθηκε με τη βοήθεια δυτών.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες επειδή η σορός είναι παραμορφωμένη η κόρη του που κλήθηκε για το μακάβριο έργο της αναγνώρισης, δεν μπορούσε να είναι απόλυτα σίγουρη. Έτσι, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις θα ακολουθήσει εξέταση DNA.

Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και της 58χρονης γυναίκας του που χάθηκε το μοιραίο βράδυ της κακοκαιρίας, που χτύπησε την Εύβοια.

Όπως είχε δηλώσει στο LamiaReport ο Περιφερειακός  Διοικητής των ΠΥ Στερεάς, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής, θα «χτένιζαν» όλη την περιοχή από ξηράς και με τη βοήθεια του Λιμενικού τις καταλήξεις των χειμάρρων, καθώς πίστευε ότι η ορμή των νερών ήταν ικανή να τα κουβαλήσει στη θάλασσα.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι…», μας είχε δηλώσει κατηγορηματικά ο κ. Σπαής σημειώνοντας την τεράστια προσπάθεια των ανθρώπων του ΠΣ τόσο κατά τη διάρκεια του κυκλώνα, όσο και μετά προσπαθώντας να μετριάσουν τον πόνο των ανθρώπων που είχαν πληγεί από το άγριο φυσικό φαινόμενο.

Το επίσημο δελτίο του Λιμενικού:

Εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από αεροσκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., η σορός άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων και σε προχωρημένη σήψη, στη θαλάσσια περιοχή Βλαχιάς Ευβοίας, σε βραχώδη περιοχή επί της ακτογραμμής.


Η σορός ανασύρθηκε με τη συνδρομή πληρωμάτων δύο (02) περιπολικών σκαφών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ομάδας της Μ.Υ.Α./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαντουδίου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Δείτε φωτογραφίες: