Ενθουσιασμένη η Corina Cretu από τα έργα που πραγματοποιούνται στη Στερεά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 20:44 Ενθουσιασμένη η Corina Cretu από τα έργα που πραγματοποιούνται στη Στερεά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Όσα είπε κι όσα άκουσε η Ευρωπαία Επίτροπος σε Λαμία και Μακρακώμη…

Τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, επισκέφτηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου  η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα για την παρακολούθηση των μεγάλων ευρωπαϊκών έργων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.

Η κα Cretu, έφτασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο Λιανοκλάδι, χρησιμοποιώντας το ηλεκτροκίνητο τρένο που συνδέει την Αθήνα με τη Λαμία, έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 1 περίπου δισεκατ. ευρώ από Κοινοτικούς πόρους και θα αναβαθμίσει όχι μόνο τις μετακινήσεις των ντόπιων και γενικότερα των Ελλήνων, αλλά και όλων των Ευρωπαίων πολιτών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Ευρωπαία Επίτροπο, συνόδευε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ενώ την υποδέχτηκε εγκάρδια ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ως συνέχεια της πολύμηνης συνεργασίας που έχουν. Δείτε βίντεο από την άφιξη της κας Cretu και δηλώσεις της για την παρουσία της στο Λιανοκλάδι.

Λίγο αργότερα η Ρουμάνα πολιτικός, μίλησε σε σύσκεψη στο Σταθμό Λιανοκλαδίου, παρουσία, βουλευτών και αυτοδιοικητικών της Φθιώτιδας, αναφέροντας την σπουδαιότητα του έργου και τη δική της συμβολή σε αυτό. Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης πέρα από το σπουδαίο έργο της ολοκλήρωσης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για το νέο μεγάλο στόχο της σύνδεσης των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας με τη Μαύρη Θάλασσα:

Ακολούθησε η ξενάγηση της Επιτρόπου από τον κ. Μπακογιάννη στην παράκαμψη Μακρακώμης. Ένα έργο προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ «που άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα των κατοίκων, έκανε τις μετακινήσεις στην περιοχή ταχύτερες και ασφαλείς και διευκόλυνε την σύνδεση της Δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα», είπε ο κ Μπακογιάννης, που ανέφερε όμως ότι έχουν κολλήσει οι μελέτες και τα έργα στην παράκαμψη Τυμφρηστού και Σταυρού - Μακρακώμης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Θυμηθείτε και τη στιχομυθία που αντάλλαξε ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη σχετικά με την ολοκλήρωση του Ε65:

Η επίσκεψη της κας Cretu στη Λαμίας ολοκληρώθηκε με την ξενάγησή της στην ιδιωτική επιχείρηση «Γιαννίτσης Logistics», που χρηματοδοτήθηκε με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Εκεί ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στην Επίτροπο όλες τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της κας Cretu στο Λιανοκλάδι:

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της κας Cretu στην παράκαμψη Μακρακώμης:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση