Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρέθηκε μετά από 24 ημέρες ο αγνοούμενος στην Αγία Άννα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 08:55 Βρέθηκε μετά από 24 ημέρες  ο αγνοούμενος στην Αγία Άννα

Εικόνες από την επιχείρηση στον Ελικώνα όπου βρέθηκε νεκρός ο 84χρονος βοσκός...

Πολύωρη ήταν η προσπάθεια της Ορειβατικής Ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον Υποδιοικητή της Επιπυραγό Χρήστο Πλουμάκη και των Πυροσβεστών της ΠΥ Λιβαδειάς, για την ανάσυρση από απόκρημνη πλαγιά του Ελικώνα κοντά στο χωριό Αγία Άννα (Κούκουρα), του 84χρονου Νίκου Πούλου που αγνοούνταν από τις 11 Σεπτεμβρίου και βρέθηκε νεκρός από συγγενή του σήμερα (5/10) το πρωί.

Τον άτυχο ηλικιωμένο έψαχναν για 24 ημέρες πυροσβέστες, αστυνομικοί, αλλά και δεκάδες εθελοντές από το χωριό του, χτενίζοντας από άκρη σε άκρη το βουνό.

Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει, ήταν ότι ο ηλικιωμένος θα είχε φύγει τόσα χιλιόμετρα ψηλά στο βουνό, καθώς ήταν μια απόσταση κακοτράχαλη και δύσκολη ακόμη και για νέους ανθρώπους, για αυτό και οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στις πλαγιές και τους γκρεμούς της περιοχής.

Τελικά το πρωί της Παρασκευής ο ιδιοκτήτης των ζώων που φέρεται να είναι και συγγενής του 84χρονου, ανέβηκε πιο ψηλά από τα συνηθισμένα για να μαζέψει τα γίδια του και τελικά εντόπισε τον άτυχο βοσκό νεκρό, γράφοντας έτσι τον τραγικό επίλογο της ιστορίας.

Διαβάστε επίσης: Μετά από 24 ημέρες βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος στην Αγία Άννα