Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης - Τυρνάβου, Ιερώνυμος χειροτονούνταν Πρεσβύτερος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 12:58 Όταν ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης - Τυρνάβου, Ιερώνυμος χειροτονούνταν Πρεσβύτερος

Πνευματικό παιδί του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Νικόλαου, υπηρέτησε τη Φθιωτική εκκλησία για πολλά χρόνια.

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Νικολάου στην ανάδειξη μετά από ψηφοφορία, του πνευματικού του τέκνου Ιερώνυμου (κατά κόσμον Παναγιώτη) Νικολόπουλου (του Χρήστου και της Μαρίας), ως Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο ψηφισμένος Μητροπολίτης εκάρη μοναχός από τον Ποιμενάρχη μας το 1997 στην ιστορική Μονή Αντινίτσης και το 2000 ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας (6/12), εχειροτονήθη Πρεσβύτερος, λαμβάνοντας την ίδια μέρα το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε για πέντε και πλέον χρόνια τη Φθιωτική εκκλησία, μέχρι που δέχθηκε την πρόσκληση του τότε Αρχιεπισκόπου κύρου Χριστόδουλου, να αναλάβει ως Γραμματεύς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Μητρόπολη Φθιώτιδας, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από «την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Νέου Εψηφισμένου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου»: