Βρήκαν τους κλέφτες, βρήκαν και τα μανουάλια!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 09:06 Βρήκαν τους κλέφτες, βρήκαν και τα μανουάλια!

Δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, ανάμεσα τους και ιδιοκτήτρια επιχείρησης  συγκέντρωσης και διακίνησης παλαιών μετάλλων. Βρήκαν και δύο παράνομα όπλα.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε κλοπή αγροτικών και ηλεκτρικών εργαλείων που διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα από 1η έως και 3-10-2018, σε αποθήκη κατοίκου της περιοχής της Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) Ελλήνων, ηλικίας από 18 έως 25 ετών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο (2) ακόμη Έλληνες και συγκεκριμένα ιδιοκτήτρια και προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης συγκέντρωσης και διακίνησης παλαιών μετάλλων, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ένας επιπλέον Έλληνας κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην προαναφερόμενη επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μέρος των ανωτέρω προϊόντων κλοπών (αγροτικά και ηλεκτρικά εργαλεία), τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους,
  • αποσυναρμολογημένα μέρη εκκλησιαστικών μανουαλιών, τα οποία προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί από άγνωστους δράστες την 28-09-2018, από το εσωτερικό Ιερού Ναού περιοχής της Βοιωτίας και αποδόθηκαν στον Εφημέριό του, καθώς και
  • δύο (2) κυνηγετικά όπλα, για τα οποία ο κατηγορούμενος στερείται σχετικής άδειας κατοχής τους.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση