Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΑΣΥΦ: Όχι άλλη ταλαιπωρία με τις συνεχείς «έκτακτες» μετακινήσεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 20:50 ΕΑΣΥΦ: Όχι άλλη ταλαιπωρία με τις συνεχείς «έκτακτες» μετακινήσεις

Ανακοίνωση - Καταγγελία, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, διαμαρτυρόμενη για την ταλαιπωρία των μελών της με τις «έκτακτες» και γενικά απροειδοποίητες μετακινήσεις τους εκτός νομού.

Το τελευταίο διάστημα ενισχύουν τα μέτρα στην περιοχή της Λευκίμμης, ωστόσο αν και το πρόβλημα είναι γνωστό, όπως υποστηρίζουν, οι μετακινήσεις γίνονται χωρίς να ενημερώνονται εγκαίρως, ενώ και οι συνθήκες διαβίωσης πολλές φορές δεν είναι ανθρώπινες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΑΣΥΦ:

«Μετά από συνεχής οχλήσεις από τους συναδέλφους μας που συγκροτούν τις ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και την Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, εξαιτίας των συχνών μετακινήσεων αλλά και του χρόνου έκδοσης των διαταγών με τις οποίες διατάσσονται να ενισχύσουν την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας, στην οποία απασχολούνται πληθώρα δυνάμεων του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας τουλάχιστον για τους τελευταίους τέσσερις μήνες, από μέσα Ιουνίου τρέχοντος έτους, το οποίο αν μη τι άλλο μόνο «έκτακτο» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ειδικότερα, οι συνεχείς μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Φθιώτιδας προς την Λευκίμμη Κέρκυρας, συνδυαστικά με το μη έγκαιρο του προγραμματισμού, καθιστούν τους συναδέλφους μας μόνιμα με μια βαλίτσα στο χέρι, βρίσκοντάς τους κυριολεκτικά αντιμέτωπους, εκτός των άλλων ακόμη και με την ίδια τους την οικογένεια, αφού απρογραμμάτιστα η μία απόσπαση διαδέχεται την άλλη.

Η κατάσταση δε αυτή έχει ως επακόλουθο την καταστρατήγηση των διατάξεων των Π.Δ. 394/2001, ως τροποποιήθηκε με Π.Δ. 173/2013 και του Π.Δ. 45/2008 που αφορούν τον χρόνο εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού, την εβδομαδιαία υπηρεσία όπως και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να εκτελούν υπηρεσία αλλά και να διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες, με κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων του Αστυνομικού ως εργαζόμενου και ως οικογενειάρχη και σαφή έκθεσή του σε κίνδυνο για την υγεία και την σωματική του ακεραιότητα.

Για όλους αυτούς τους προαναφερόμενους λόγους απαιτούμε την ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων με έγκαιρο σχεδιασμό, διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών εργασίας καθώς και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των συναδέλφων - μελών μας.

Γνωρίζοντας τις μέχρι τώρα ενέργειες και παρεμβάσεις σας, δηλώνουμε ρητά ΠΑΡΟΝΤΕΣ σε οποιαδήποτε μορφή δράσης προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο προαναφερόμενο ζήτημα, καθότι λανθασμένοι χειρισμοί και παραλείψεις των εκεί τοπικών φορέων έχουν ως αποτέλεσμα την επιφόρτιση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας σε αλλότρια καθήκοντα, πλην όμως δεν είναι δυνατόν για ακόμη μια φορά να απαιτείτε η καθοριστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας για να δίνεται λύση σε λάθη και παραλείψεις της Φυσικής Ηγεσίας».


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Νικόλαος                     ΔΕΔΕΣ Ευάγγελος