Συνάντηση Βέττα – Παπανάτσιου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 21:06 Συνάντηση Βέττα – Παπανάτσιου

Τι λέει η επιστολή του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική ελάφρυνση των πολυτέκνων.

Την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, είχε την ευκαιρία να συναντήσει ο βουλευτής Φθιώτιδας Δημήτρης Βέττας, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με φορολογικές ελαφρύνσεις για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ο κ. Βέττας επανήρθε με ανοικτή επιστολή όπου αναλύει τις σκέψεις του σχετικά με την κατάργηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης των πολύτεκνων οικογενειών.

«Κυρία Υπουργέ,

Μετά την πρόσφατη συνάντησή μας και τη μεταξύ μας συζήτηση  με γνώμονα την άμεση  ανάγκη επίλυσης του χρόνιου προβλήματος των επιβαρύνσεων που υφίστανται κάθε χρόνο οι πολύτεκνες οικογένειες λόγω της ιδιαίτερης προσφοράς τους στην ανακοπή της δημογραφικής γήρανσης της χώρας μας, θεωρώ ότι οι παρούσες συνθήκες καθιστούν υποχρεωτική την έγκυρη λήψη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσής τους.

Αναφέρομαι ειδικότερα  στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που λογίζεται στα αυτοκίνητα της Ελληνικής Πολύτεκνης Οικογένειας, στοιχείο το οποίο     δημιουργεί αίσθημα αδικίας , αφού η χρήση μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων είναι υποχρεωτική ανάγκη για την πολύτεκνη οικογένεια.

Είναι αλήθεια ότι δίνονται κίνητρα για την απόκτηση αυτοκινήτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μετακίνησης της οικογένειας, αλλά   τους καταλογίζονται δυσανάλογες εισφορές για την οικονομική τους κατάσταση. Δεν θα πρέπει επίσης να αγνοούμε το γεγονός ότι πολλά από τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού αποκτήθηκαν πριν την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, που σημαίνει ότι δεν τους δόθηκε η δυνατότητα της αξιολόγησης των στοιχείων αυτών πριν την εν λόγω αγορά και τελικά η ενέργεια αυτή τους οδήγησε σε επιβάρυνση του οικονομικού οικογενειακού τους προγραμματισμού.

Κυρία     Υπουργέ,

Σας παρακαλώ   για    την άμεση αξιολόγηση του  ανωτέρω θέματος   και για την εισήγηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης ώστε να ελαφρύνουμε την Ελληνική Πολύτεκνη Οικογένεια από το  βάρος αυτό».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση