Κυκλοφορεί το επικίνδυνο ναρκωτικό «Shisha» στη Φθιώτιδα;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 08:40 Κυκλοφορεί το επικίνδυνο ναρκωτικό «Shisha» στη Φθιώτιδα;

Έρευνες των αστυνομικών αποκάλυψαν κρυσταλλική ουσία που φέρεται να είναι το επικίνδυνο ναρκωτικό «Shisha» (σίσα) ή την «κοκαΐνη των φτωχών», όπως την ονομάζουν.

Συνελήφθη αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (8/10) σε χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, ένα νεαρό ζευγάρι, με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες, αρχικά πραγματοποίησαν έρευνα σε επιχείρηση που διατηρεί ο 25χρονος άνδρας στην περιοχή, χωρίς όμως να βρουν κάτι ύποπτο. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει με την 35χρονη σύντροφό του, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατάφεραν να εντοπίσουν μικροποσότητα κάνναβης και τρίφτη για την επεξεργασία της, αλλά και μια άγνωστη κρυσταλλική ουσία το μικτό βάρος της οποίας ξεπερνούσε το μισό κιλό (559 γραμμάρια).

Ποιο είναι το επικίνδυνο ναρκωτικό «Shisha»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ελέγχεται αν πρόκειται για κρυσταλλική μεταμφεταμίνη το λεγόμενο «shisha», που αποκαλείται και «κοκαΐνη των φτωχών», το οποίο ωστόσο προκαλεί σοβαρότατες παρενέργειες.

Αν από το εργαστηριακό έλεγχο, που έχει παραγγελθεί, αποδειχθεί ότι πρόκειται για «shisha», τότε έχουμε να κάνουμε με μια πολύ επικίνδυνη ουσία που μπορεί να γίνει από υγρά μπαταρίας ή και λάδια μηχανής, τα άλατα των οποίων περιέχουν φώσφορο. Όπως αναφέρει μελέτη του ΚΕΘΕΑ, οι χρήστες της μεθαμφεταμίνης και του «shisha» γερνούν σε διάστημα έξι μηνών. Τις ζημιές που προκαλεί στον οργανισμό η 20ετής χρήση ηρωίνης, το shisha τις προκαλεί σε ελάχιστο διάστημα.

Εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για την «κοκαΐνη των φτωχών» θα είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στη Φθιώτιδα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης ενώπιον του Εισαγγελέα, πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση