Θλιβερή πρωτιά για τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 07:50 Θλιβερή πρωτιά για τη Φθιώτιδα

Καταγράφηκαν τα περισσότερα αντικανονικά προσπεράσματα και παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη!

Προκαλούν για μία ακόμη φορά τα αποτελέσματα των τροχονομικών ελέγχων, σχετικά με την οδηγική συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, από 1 έως 7 Οκτωβρίου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στο αντικανονικό προσπέρασμα και στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Στο πλαίσιο αυτό, από 708 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 4.628 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 899 παραβάσεις, από τις οποίες 504 για αντικανονικό προσπέρασμα και 395 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Οι περισσότερες παραβάσεις αριθμητικά μπορεί να σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (85), ωστόσο στην πολύ μικρότερη Φθιώτιδα, οι παραβάσεις έφτασαν στις 52, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι πολλοί συμπολίτες μας αδιαφορούν όχι μόνο για τον ΚΟΚ, αλλά για την ίδια τη ζωή!

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας», υπενθυμίζει για άλλη μία φορά η ΕΛ.ΑΣ. που σημειώνει επίσης ότι, η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας…».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση