Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Ζευγάρι κλεφτών είχε ρημάξει τα σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 08:07 Φθιώτιδα: Ζευγάρι κλεφτών είχε ρημάξει τα σούπερ μάρκετ

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω η σύζυγος και αποκαλύφθηκαν δεκάδες κλοπές.

Αναστάτωση το μεσημέρι της Τετάρτης (10/10) σε γνωστό σουπερ-μάρκετ, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Στυλίδας μία γυναίκα που υποτίθεται ότι ψώνιζε.

Όπως αποδείχθηκε η γυναίκα είχε μπει στο κατάστημα για να κλέψει και κάπως έτσι βρέθηκε με χειροπέδες. Μαζί της συνελήφθη και ο σύζυγός της που την περίμενε σε ένα ασημί αυτοκίνητο, μακριά όμως από το κατάστημα.

Πρόκειται για ζευγάρι από τη Ρουμανία, που με έδρα τη Λαμία φαίνεται ότι επιχειρούσαν σε όλη τη Φθιώτιδα κλέβοντας διάφορα είδη όπως σοκολάτες, σακουλάκια καφέ, κονσέρβες, απορρυπαντικά και άλλα «δημοφιλή» είδη που ήταν εύκολη η μεταπώληση τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η αξία των ειδών που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του ζευγαριού, φθάνουν τα 2.500 ευρώ με τον αριθμό των κλοπών να φτάνει αντίστοιχα σε διψήφιο νούμερο! Συγχρόνως βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, όπως και το αυτοκίνητο των δραστών.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και δεν αποκλείεται η περαιτέρω έρευνα να αποκαλύψει κι άλλες κλοπές από άλλα σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (10-10-2018) το πρωί στη Στυλίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, δύο (2) αλλοδαποί και συγκεκριμένα μία 26χρονη και ένας 30χρονος, κατηγορούμενοι για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, η 26χρονη κατελήφθη να έχει αφαιρέσει διάφορα εμπορεύματα από κατάστημα super market στη Στυλίδα, ενώ ο 30χρονος συνεργός της την ανέμενε εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με σκοπό την άμεση διαφυγή τους.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, το χρονικό διάστημα από 24-09 έως και 10-10-2018, ενέχονται στην διάπραξη συνολικά δεκατεσσάρων (14) κλοπών, από καταστήματα super market περιοχών της Λαμίας (8), Στυλίδας (3) και Καμένων Βούρλων (3) Φθιώτιδας.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει διάφορα εμπορεύματα, τα οποία απέκρυπταν σε υφασμάτινα σακίδια που έφεραν μαζί τους, ενώ η συνολική τους αξία ανέρχεται περίπου στις (2.500) ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στο ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και σε οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα κλεμμένων εμπορευμάτων, τα οποία αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο των καταστημάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (456,60) ευρώ, καθώς και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη των κλοπών.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.