Βέττας: Κινδυνεύει να χαθεί το έργο του αρδευτικού δικτύου Ηράκλειας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 20:56 Βέττας: Κινδυνεύει να χαθεί το έργο του αρδευτικού δικτύου Ηράκλειας

Με πολλές ελλείψεις ο φάκελος της Περιφέρειας που έχει περιθώριο μέχρι τέλος του μήνα για να τον συμπληρώσει.

Για τις συναντήσεις του με τον Υφυπουργό  Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων & Εδαφοϋδατικών Πόρων, αναφέρει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας.

Στις συναντήσεις αυτές ενημερώθηκε, όπως σημειώνει, ότι ο φάκελος της υποβληθείσας πρότασης για την  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ» είχε σοβαρότατες ελλείψεις που στάλθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς   Ελλάδας στις 14-9-2018,  η οποία όμως δεν έχει  απαντήσει ακόμα,  ενώ  υπάρχει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του φακέλου του έργου η 31η Οκτωβρίου του 2018, χωρίς  παράταση του χρόνου  υποβολής  του φακέλου.

Ο κ. Βέττας όπως αναφέρει έμεινε έκπληκτος και επικοινώνησε την ίδια στιγμή «με τον Περιφερειάρχη     Στερεάς  Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη,  ο οποίος  είχε  δώσει  σαφή εντολή  από   τον Ιούνιο του 2018 για την έγκαιρη κατάθεση των  απαραίτητων  δικαιολογητικών, καθώς  και  με τον  αρμόδιο  Αντιπεριφερειάρχη κ.  Θύμιο  Καραΐσκο  προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ελλείψεις και τη χρονική  καθυστέρηση  που επιφέρουν, τονίζοντας ότι το έργο έχει τη διοικητική ωριμότητα, είναι έργο υψηλού επιπέδου  και  σπουδαιότητας καλύπτοντας μια έκταση 5000  στρεμμάτων  περίπου,  ύψους  5.032.000 Ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΠΑΑ 2016-2020  και  υλοποιείται   από   το  Υπουργείο  Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η σπουδαιότητα του έργου δεν έγκειται μόνο στην ορθολογική αξιοποίηση των  διαθέσιμων  υδάτινων πόρων,  οι οποίοι δεν  είναι απεριόριστοι αλλά  και  στη  σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών της περιοχής της  Ηράκλειας  κατά  περίπου 70%» .

Προσαρμοσμένη αναζήτηση