Μαθητές 4ου Λυκείου Λαμίας: Δεν τρομοκρατούμαστε!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 13:20 Μαθητές 4ου Λυκείου Λαμίας: Δεν τρομοκρατούμαστε!

Συνεχίζουμε διεκδικώντας το σχολείο που μας αξίζει…

Ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν την Τρίτη (16/10) το βράδυ από «άγνωστους», έδωσαν στη δημοσιότητα τα παιδιά του 4ου Λυκείου Λαμίας, σημειώνοντας ότι δε φοβούνται και δεν υποχωρούν από τις θέσεις που τους οδήγησαν στην κατάληψη του σχολείου τους.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι βρίσκονται σε συνεργασία και με άλλα σχολεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν κοινή πορεία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη ημέρα πανελλαδικών μαθητικών κινητοποιήσεων.

Η ανακοίνωση:

«Οι μαθητές του 4ου Λυκείου Λαμίας αποδείξαμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, παρόλο το κλίμα που πήγαν να δημιουργήσουν διάφοροι «εξωσχολικοί», γιατί αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που να μας αξίζει. Αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε.

Περιφρουρήσαμε υποδειγματικά το σχολείο μας και αντιμετωπίσαμε τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις τους, κατά τις οποίες μας πετούσαν αβγά, νεράντζια, πέτρες, σχολικούς κάδους σκουπιδιών, καπνογόνα.

Τους δείξαμε ότι δεν έχουν καμιά δουλειά στην κατάληψη του Λυκείου μας, η οποία αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση των μαθητών μετά από ομόφωνη πρόταση του 15μελούς, είχε συγκεκριμένα, σαφή και δίκαια αιτήματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και επιδιώκουμε το συντονισμό της δράσης μας με όλους τους συμμαθητές μας. Έχουμε ήδη απευθυνθεί σε μαθητές και 15μελίτες από σχεδόν όλα τα σχολεία της Λαμίας και περιμένουμε να συνεδριάσουν οι μαθητικές κοινότητες για να μας απαντήσουν.

Προτείνουμε κοινή πορεία όλων των σχολείων στο κέντρο της πόλης στις 29 Οκτώβρη, ημέρα πανελλαδικών μαθητικών κινητοποιήσεων με κύριο αίτημα να μην καταθέσει η κυβέρνηση το νέο νόμο για το Λύκειο.

Θέλουμε να διαμορφώσουμε μαζί με τους συμμαθητές μας τα κοινά αιτήματά μας σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε κάθε σχολείο, τα υπεράριθμα τμήματα, τις συγχωνεύσεις και όλα όσα υπονομεύουν το δικαίωμά μας σε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Και τα αιτήματα της κατάληψής τους:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση