Λαβράκια έβγαλε το Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 00:51 Λαβράκια έβγαλε το Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.

Δύο συλλήψεις τις δύο τελευταίες ημέρες έφερε το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.», από το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.

Συγκεκριμένα αρχικά από την Ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκε στο Πυρί Θηβών 18χρονος να κινείται με ποδήλατο που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από οικία ηλικιωμένης.

Ακολούθησε έρευνα της Ασφάλειας Θηβών από την οποία προέκυψε ότι ο συλληφθείς, από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, δρώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών του, ενέχεται επιπλέον στη διάπραξη 12 περιπτώσεων κλοπών και μιας (1) απόπειρας κλοπής και ειδικότερα:

•  9  κλοπές από διερχόμενα οχήματα, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη στάση των οδηγών τους,

•  1  κλοπή χρυσής αλυσίδας από αλλοδαπό,

•  1  κλοπή πορτοφολιού από ημεδαπή,

•  1  κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, καθώς και

•  1  απόπειρα κλοπής τσάντας από ημεδαπή.

Η λεία που αποκομίσθηκε, από την παράνομη και εξακολουθητική δράση του ίδιου και των άγνωστων συνεργών του, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις  6.000  ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης την Τρίτη (16/10/18) το απόγευμα εντοπίστηκε 36χρονος που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από διενέργεια ελέγχου από την Β’ Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε όχημα που οδηγούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός του χώρου των αποσκευών του, επιμελώς κρυμμένη στο σημείο της ρεζέρβας αυτού, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 210 γραμμαρίων

Την προανάκριση και στις δύο υποθέσεις διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση