Στην ημερίδα για τις Δημόσιες Συμβάσεις ο Αποστόλης Καραναστάσης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 11:15 Στην ημερίδα για τις Δημόσιες Συμβάσεις ο Αποστόλης Καραναστάσης

Οι υπερβολικές εκπτώσεις και οι χαμένες θέσεις εργασίας στη συζήτηση που άνοιξε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ).

Την εμπειρία από την Εφαρμογή του Ν.4412/2016 και τα «Κρίσιμα Νομοθετικά Ζητήματα & Μεταρρυθμίσεις», ανέλυσε η ημερίδα  που διοργάνωσε στην αίθουσα του ΕΒΕΑ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ).

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο βουλευτής Φθιώτιδας Αποστόλης Καραναστάσης ως τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και κατέθεσε την άποψη της κυβέρνησης για το τοπίο στη χώρα την τελευταία δεκαετία, για έναν χώρο που θα δώσει τον ρυθμό στην έξοδο από την ύφεση. Ο κ. Καραναστάσης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που έφερε η κρίση και υπερθεμάτισε για το νόμο 4412 λέγοντας ότι «δεν είναι απλά ένας νόμος, η κυβέρνηση ορθά αποφάσισε να δημιουργήσει έναν νόμο κέλυφος που θα διέπει ιδιωτικές και δημόσιες συμβάσεις. Ένα κομμάτι που διαπερνά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητας.  Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι ασκήσεις επί χάρτου. Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Μέσα από την εφαρμογή του εντοπίζουμε και θεραπεύουμε τα κενά».

Αναφορικά με τις ασυνήθιστες χαμηλές προσφορές, γνωστές και ως ΑΧΠ ο βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε ότι «θα περίμενε κανείς να μην υπάρχουν, όμως σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και αναζητείτε ο βέλτιστος τρόπος αντιμετώπισής του. Το καθήκον της πολιτείας είναι να διαθέτει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά για να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται. Θα απαιτηθεί δουλειά και χρόνος να λειτουργήσουμε όλοι στο πλαίσιο αυτού του πολυσχιδούς νομικού πλαισίου. Θα τα καταφέρουμε».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση