Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιτσιπάς: «Μεγάλη επιτυχία για μένα και για την Ελλάδα» - video

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 13:30 Τσιτσιπάς: «Μεγάλη επιτυχία για μένα και για την Ελλάδα» - video

“Νιώθω πολύ χαρούμενος για ό,τι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής. Είναι τρομερό συναίσθημα να αγωνίζομαι σε αυτά τα μεγάλα γήπεδα, μπροστά σε κόσμο που αγαπά το τένις. Είμαι υπερήφανος που βάζω την Ελλάδα στον… χάρτη του τένις. Είμαι περήφανος με την πορεία μου και για τον τρόπο που εξελίσσομαι κάθε μέρα”, ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο “Μαζί σου”, μιλώντας για την τρίτη παρουσία του σε τελικό της ATP, η οποία αυτή τη φορά στέφτηκε με επιτυχία.

Μιλώντας στη συνέχεια για τα  συναισθήματα των δικών του ανθρώπων (σ.σ. ο πατέρας του και η μητέρα του βρέθηκαν δίπλα του, στη Στοκχόλμη) ο νεαρός τενίστας τόνισε: “Είναι πολύ υπερήφανοι για μένα. Όσο μεγάλη ήταν για εμένα η επιτυχία είναι και για τη χώρα μου. Ο πρώτος τίτλος είναι πάντα πιο δύσκολος και ο πιο σημαντικός”.

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε μετά τη νίκη του -όπως και η μητέρα του- στο πλευρό του αντιπάλου του Έρνεστς Γκούλμπις και τον παρηγόρησε: “Ξέρω τον Έρνεστς πολύ καλά. Είμαστε φίλοι και ήμασταν μαζί στο τουρ. Ξέρω ότι η ήττα στον τελικό δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, επειδή έχεις κάνει μια πορεία στο τουρνουά και ο τελικός είναι αυτός που σε πληγώνει πιο πολύ. Το να παρηγορήσω τον αντίπαλό μου είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω”.

Αναφερόμενος στη μητέρα του, ο Τσιτσιπάς ανέφερε: “Φυσικά και συγκινήθηκε. Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη, μπορούσαν να το δω στα μάτια της. Όχι μόνο η μητέρα μου αλλά και όλοι όσοι βρίσκοντας στο box μου”.

Τέλος, ο Έλληνας τενίστας τόνισε πως αυτή τη στιγμή προσπαθεί να μείνει συγκεντρωμένος στις άμεσες αγωνιστικές του υποχρεώσεις, χωρίς να κάνει σχέδια για το τι θα κάνει το νέο έτος.

Πηγή: newsit.gr