Μηχανικός από τη Φθιώτιδα στους κορυφαίους των κατασκευών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 08:28 Μηχανικός από τη Φθιώτιδα στους κορυφαίους των κατασκευών

Ο Δημήτρης Κούτρας, γιος αγρότη, είναι ο ορισμός του αυτοδημιούργητου ανθρώπου. Γεννήθηκε στο χωριό Περιβόλι Δομοκού του νομού Φθιώτιδας, στην Όθρυ, στη δυτική πλευρά της λίμνης Ξυνιάδος, το οποίο απέχει από τη Λαμία 51 χιλιόμετρα και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 491 μέτρων.

Χρόνια δύσκολα, ξεκίνησε να δουλεύει από 12 ετών και πήγε σε νυχτερινό γυμνάσιο. Αυτό δεν τον εμπόδισε να μπει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Άρχισε τη μακρυά πορεία του στις κατασκευές το 1971 από την ΕΔΟΚ ΕΤΕΡ. Το 1978 ξεκίνησε να εργάζεται στην Άκτωρ.

Έχει συνδέσει το όνομά του με πολλά από τα μεγάλα έργα της χώρας

Ο ίδιος περπάτησε πολλές φορές την Αττική Οδό κατά την χάραξή της, όπως και άλλους οδικούς άξονες στην κατασκευή των οποίων συμμετείχε η εταιρεία στην οποία ηγείτο μέχρι πρόσφατα. Έχει διαπραγματευτεί με όλους τους υπουργούς που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από το χαρτοφυλάκιο των δημοσίων έργων και δεν υπάρχει τίποτα στο χώρο των κατασκευών που δεν το γνωρίζει. Είναι περήφανος για το ΟΑΚΑ, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Εγνατία Οδό, το Μετρό, αλλά και για το έργο της Ψυττάλειας.

Κάποτε τον ρώτησαν αν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση µε τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά για να απαντήσει αφοπλίζοντας τον συνομιλητή του: «Η σχέση που είχα και έχω µε τον κ. Σουφλιά είναι ότι και οι δύο έλκουμε την καταγωγή µας από το αρχαιότατο γένος των Πελασγών. Από εκεί και πέρα συνεργάστηκα μαζί του, όπως και µε τον κ. Κ. Λαλιώτη και την κυρία Β. Παπανδρέου, για την υλοποίηση των έργων που είχε την ευθύνη η Άκτωρ. Αυτό συμβαίνει και τίποτε άλλο.»

Το μεγάλο deal

Όταν ο μεταλλειολόγος μηχανικός, Δημήτρης Κούτρας δήλωνε, έπειτα από την ιστορική γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 25ης Ιουλίου, ότι δεν θα εγκαταλείψει τις κατασκευές, αυτό που ξέρει καλά να κάνει, κανείς, εκτός ίσως αυτούς που τον γνωρίζουν καλά, δεν πίστευε ότι τόσο σύντομα θα έκλεινε συμφωνία με τον επικεφαλής της Intracom Holdings, Κωνσταντίνο Κόκκαλη, για την είσοδό του στην Intrakat. Ανεξάρτητα με τις όποιες διαφωνίες έχει κανείς με τον κ. Κούτρα, πρόσωπο που κυριαρχεί τα τελευταία πολλά χρόνια στις κατασκευές, δεν μπορεί παρά να μην του αναγνωρίσει την προσήλωση σε αυτό που κάνει, ειδικά όταν, ακόμα και στα 73 του χρόνια, επιχειρεί ένα καινούργιο βήμα, τη στιγμή που προφανώς δεν έχει βιοποριστική ανάγκη.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Δομοκίτης μηχανικός αποχώρησε από την εταιρία έχοντας διαφωνήσει και με την επιλογή Προβόπουλου και σε 35 ημέρες είχε κλείσει συμφωνία με τον όμιλο Κόκκαλη.

Στις 19 Οκτωβρίου η Intracat ανακοίνωσε το νέο ΔΣ με τον Δημήτρη Κούτρα να αναλαμβάνει Πρόεδρος έως και τις 26 Ιουνίου 2019 με τη θητεία να μπορεί να παραταθεί αυτόματα μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά την λήξη της θητείας του, η οποία όμως δεν μπορεί να υπερβεί τα έξι (6) έτη.

Το μεγάλο deal του μεταλλειολόγου μηχανικού Δημήτρη Κούτρα με την  «Intracom Κατασκευές» (διακριτικός τίτλος Intracat), επισημοποιήθηκε με την ανακοίνωση της ανάληψης της προεδρίας του ΔΣ της εταιρίας, μετά την ανασυγκρότησή του και την παραίτηση του μέλους, Χαράλαμπου Καλλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας το νέο ΔΣ έχει ως εξής:

1. Δημήτριος Aθ. Κούτρας, Πρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος

2. Δημήτριος Σ. Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος

3. Πέτρος Κ. Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

4. Δημήτριος Αρ. Παππάς, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

5. Γεώργιος Αρ. Άννινος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

6. Δημήτριος Χ. Κλώνης, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

7. Κωνσταντίνος Σ. Κόκκαλης, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

8. Σωτήριος Ν. Φίλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

9. Αναστάσιος Μ. Τσούφης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση