Συνεχίζονται οι συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και καπνό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 16:12 Συνεχίζονται οι συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και καπνό (φωτογραφία αρχείου)

Εκατοντάδες παράνομα πακέτα και σχεδόν τρία κιλά καπνού. Χειροπέδες σε δύο άτομα, ενώ αναζητείται και συνεργός τους.

Συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (24-10-2018) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 71χρονος Έλληνας και ένας 37χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 42χρονος Έλληνας, στον οποίο ανήκει το κατάστημα που ήλεγξαν οι αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα στο κατάστημα που διατηρεί ο τελευταίος, με προσωρινά υπεύθυνο τον 71χρονο, αλλά και στα σπίτια των τριών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν συνολικά 1.097 λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, καθώς και 58 συσκευασίες που περιείχαν 2 κιλά και 900 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Επίσης, από την κατοχή του 37χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων, θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έχουν συλληφθεί σε περιοχές της Εύβοιας, τουλάχιστον 29 άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, ενώ έχουν κατασχεθεί:

• περισσότερα από 7.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων και

• πάνω από 32 κιλά αδασμολόγητου καπνού.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.    

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση