Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Με Νοτοπούλου – Αχτσιόγλου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 11:25 Αυτοδιοικητικές εκλογές: Με Νοτοπούλου – Αχτσιόγλου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς μονοπωλούν το ενδιαφέρον γύρω από την υπόθεση Σόρος. Στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Πάνος Σκουρλέτης τρέχει και δεν προλαβαίνει προκειμένου να καταλήξει στους αυτοδιοικητικούς υποψηφίους για τις εκλογές, αλλά και στις νέες υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή καθώς τα άλλα κόμματα εμφανίζονται να έχουν κάνει ήδη τις επιλογές τους.

Στην Αθήνα ακόμα δεν έχουν καταλήξει ποιο θα είναι το νέο πρόσωπο που θα ανταγωνιστεί τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Παύλο Γερουλάνο για τον δήμο της Αθήνας.

Αυτό που λένε με σιγουριά από την Κουμουνδούρου είναι ότι αποκλείεται να στηρίξουν τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ ενώ αφήνουν ανοικτό και πάλι το ενδεχόμενο υποψήφιος να είναι ο Νίκος Μπελαβίλας παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εμφανίζεται να είναι επιφυλακτικός. Ακόμα με την ίδια ένταση ακούγονται τα ονόματα της Έλενας Κουντουρά , της Έφης Αχτσιόγλου αλλά και του Νάσσου Ηλιόπουλου.

ΣΥΡΙΖΑ εκλογές

Φάκελος… Θεσσαλονίκη για τις εκλογές

Πρόβλημα πάντως υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη καθώς ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα είναι υποψήφιος στην συμπρωτεύουσα.

Εάν η απόφαση του είναι θετική τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον στηρίξει όπως άλλωστε έχει πει εδώ και πάρα πολύ καιρό ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην περίπτωση ωστόσο που ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δεν θελήσει να μπει και πάλι στον στίβο της αυτοδιοίκησης τότε σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος δεν αποκλείεται να είναι η νυν υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ εκλογές

Το επιχείρημα των στελεχών της Κουμουνδούρου είναι ότι η υπουργός είναι ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο με διάθεση για δουλειά το οποίο δεν έχει φθαρεί παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έχει κάνει η αντιπολίτευση.

Οι Ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμφανίζεται εν όψει των ευρωεκλογών να συζητά το ενδεχόμενο να σπάσει σε τρεις περιφέρειες την Ελλάδα ενώ μέχρι σήμερα οι ευρωβουλευτές ψηφίζονταν απ’ όλη την επικράτεια.

Η πρόταση αυτή έχει δημιουργήσει γκρίνιες μέσα στο κυβερνών κόμμα καθώς όπως λένε τα κομματικά στελέχη οι υποψήφιοι δεν θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία με τους προβεβλημένους υποψηφίους. Άρα χρειάζονται μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων προκειμένου να διεκδικήσουν μια έδρα στο ευρωκοινοβούλιο.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

πηγή: newsit.gr